23948sdkhjf

Enligt plan för Rasta

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangkoncernens omsättning låg kvar på fjolårets nivå för årets första kvartal.

Rasta Group redovisar en oförändrad omsättning jämfört med motsvarande kvartal i fjol, januari till mars. Koncernens nettoomsättning för perioden är 153, 1 miljoner kronor (153 060). Rörelseresultatet blev -6,0 miljoner kronor (-5,6). Resultatet före skatt landade på -7,6 miljoner kronor (-7,6). Resultatet efter skatt blev -7,7 miljoner kronor (-7,6).

I rapporten skriver koncernen och året börjat enligt plan både när det gäller omsättning och resultat och att ledningen har stor tillförsikt för kommande kvartal som brukar vara gynsamma. Från april har koncernen ett nyförvärv i form av Hakkegård och i maj smyginvigs Rasta Markaryd. Affärsområdet Serviceanläggningar beskrivs som koncernens mest stabila med ett EBITDA på cirka 3 miljoner kronor för för första kvaratlet 2017, vilket är cirka 2 miljoner kronor bättre än 2016.

Affärsområdet Arenarestauranger har omsatt cirka 9 miljoner kronor, och redovisar ett EBITDA på cirka -2,2 miljoner kronor, vilket är på samma nivå som för år 2016.
Koncernens nya affärsområde Kulturrestauranger med Skansen Restauranger, Dramatens Restauranger, Rådhuskällaren, Haga Forum och Restaurang Trädgår'n redovisar en omsättning på ca 31 miljoner kronor mot fjolårets ca 30 miljoner . Affärsområdet har under år fjolåret haft problem med för höga personalkostnader och låga bruttovinster. I rapporten skriver koncernen att en översyn sker kontinuerligt.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108