23948sdkhjf

"Roberts insats är fantastisk"

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

– Jag är jättenöjd att med Sveriges sjätteplats och stolt över Robert Anderssons fantastiska insats och all den tid och kraft han lagt ned på förberedelser både på egen hand och med sin coach Sören Polonius, säger Karina Tholin, ordförande i Svenska Sommelierföreningen efter finalen.



– Det klart vi hoppades på en finalplats, men årets tävling var tuff och samtliga kandidater är oerhört duktiga, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

Hon poängterar också att Raimonds Tomsons, som var sist ut på scenen efter att finalen pågått i nästan tre timmar , inte bara vann domarnas poäng utan även blev en publikfavorit genom att visa på charm, elegans och ödmjukhet förutom sina digra praktiska och teoretiska kunskaper..

– Raimonds var enastående, säger Karina Tholin. Han är ju erfaren och har gjort bra ifrån sig internationellt. Nu senast i Mendoza där blev sjua. Det är väldigt roligt att de baltiska länderna är med i toppstriden, att både Polen, Lettland och Rumänien fanns med i finalen är spegling av hur sommelierna utvecklas i Europa.

– Nu siktar vi mot nya mästerskap. De Nordiska Mästerskapen äger rum i oktober och om några veckor är det uttagning inför VM i Belgien 2019, där Sveriges kandidat ska utses.

Mer kommentarer och analyser om EM kommer här på foodnet.se inom kort.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107