23948sdkhjf

"Roberts insats är fantastisk"

– Jag är jättenöjd att med Sveriges sjätteplats och stolt över Robert Anderssons fantastiska insats och all den tid och kraft han lagt ned på förberedelser både på egen hand och med sin coach Sören Polonius, säger Karina Tholin, ordförande i Svenska Sommelierföreningen efter finalen.


– Det klart vi hoppades på en finalplats, men årets tävling var tuff och samtliga kandidater är oerhört duktiga, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

Hon poängterar också att Raimonds Tomsons, som var sist ut på scenen efter att finalen pågått i nästan tre timmar , inte bara vann domarnas poäng utan även blev en publikfavorit genom att visa på charm, elegans och ödmjukhet förutom sina digra praktiska och teoretiska kunskaper..

– Raimonds var enastående, säger Karina Tholin. Han är ju erfaren och har gjort bra ifrån sig internationellt. Nu senast i Mendoza där blev sjua. Det är väldigt roligt att de baltiska länderna är med i toppstriden, att både Polen, Lettland och Rumänien fanns med i finalen är spegling av hur sommelierna utvecklas i Europa.

– Nu siktar vi mot nya mästerskap. De Nordiska Mästerskapen äger rum i oktober och om några veckor är det uttagning inför VM i Belgien 2019, där Sveriges kandidat ska utses.

Mer kommentarer och analyser om EM kommer här på foodnet.se inom kort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063