"Roberts insats är fantastisk"

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

– Jag är jättenöjd att med Sveriges sjätteplats och stolt över Robert Anderssons fantastiska insats och all den tid och kraft han lagt ned på förberedelser både på egen hand och med sin coach Sören Polonius, säger Karina Tholin, ordförande i Svenska Sommelierföreningen efter finalen.



– Det klart vi hoppades på en finalplats, men årets tävling var tuff och samtliga kandidater är oerhört duktiga, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

Hon poängterar också att Raimonds Tomsons, som var sist ut på scenen efter att finalen pågått i nästan tre timmar , inte bara vann domarnas poäng utan även blev en publikfavorit genom att visa på charm, elegans och ödmjukhet förutom sina digra praktiska och teoretiska kunskaper..

– Raimonds var enastående, säger Karina Tholin. Han är ju erfaren och har gjort bra ifrån sig internationellt. Nu senast i Mendoza där blev sjua. Det är väldigt roligt att de baltiska länderna är med i toppstriden, att både Polen, Lettland och Rumänien fanns med i finalen är spegling av hur sommelierna utvecklas i Europa.

– Nu siktar vi mot nya mästerskap. De Nordiska Mästerskapen äger rum i oktober och om några veckor är det uttagning inför VM i Belgien 2019, där Sveriges kandidat ska utses.

Mer kommentarer och analyser om EM kommer här på foodnet.se inom kort.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Nyhetsbrev

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Arkiv

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.184