Sista anmälningsdag för att eventuellt knipa en plats till semifinalen är den
28 majoch allt du behöver göra att skicka in en bild eller film på pizza och berätta vad den innehåller. Årets final äger sedan rum på
Fastfood & Cafémässanden 7 september på
Svenska mässani Göteborg. Till semifinalen dagen innan väljs åtta bidrag ut varav fyra gånger till final.
En utbildning och en resa till Italien står på spel. Fjolårets vinnare heter
och arbetar till vardags som köksmästare på restaurang Asplund i Solna. Han vann med en pizza med en pepparrots-crème fraiche i botten, riven riddarost, rimmad och långbakad torsk. På toppen syrade betor, friterad grönkål och kapris samt en äggkräm smaksatt med brynt smör.
Pizza-SM är ett årligt återkommande evenemang som arrangeras av branschtidningen Fast Food Magazine i samarbete med branschens främsta aktörer. Syftet med tävlingen är att lyfta fram kreativa pizzabagare och höja kvalitetsmedvetenheten i branschen.