23948sdkhjf

Ny kategori på Restauranggalan

I år presenterar tidningen Restauranger & Storkök, R&S, en ny kategori på Restauranggalan: Årets Arbetsplats. Därtill görs en studie och kartläggning med målet är att lyfta fram de bästa arbetsplatserna i Sveriges restaurangbransch.
– Det är med stor tillfredsställelse R&S medverkar till att göra detta pionjärarbete inom restaurangbranschen för lyfta fram det bästa arbetsplatserna, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör.

– Det handlar inte bara om att utse en vinnare utan också om att beskriva vad som skapar bra arbetsplatser och visa på de goda arbetsgivarnas strategier. Vi gör detta för att gå till botten med rekryteringsproblematiken, visa på de goda förebilderna och därmed ge konkreta exempel på vad man faktiskt kan göra för att lyckas rekrytera och behålla personal.

För att få fram en vinnare genomförs en process i fyra steg.

1. För att bli nominerad måste företaget delta i en nationell studie med frågor kring arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur.

2. De som går vidare deltar i en mer djuplodande enkätundersökning bland medarbetarna på arbetsplatsen.

3. Utifrån resultatet av enkätundersökningarna görs ett sluturval av en jury.

4. Juryn utser tre finalister och en vinnare efter att på egen hand samlat in kompletterande uppgifter.

Anmälan till tävlingen görs här.

Branschtidningen Restauranger & Storkök genomför studien i samarbete med bemanningsföretaget Majola. Studien är framtagen av psykologer från Wildfire och studenter från Lunds universitet.För kvaliteten och genomförandet står undersökningsföretaget Quicksearch.

Läs mer om Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 16 oktober här .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097