23948sdkhjf

Ny kategori på Restauranggalan

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I år presenterar tidningen Restauranger & Storkök, R&S, en ny kategori på Restauranggalan: Årets Arbetsplats. Därtill görs en studie och kartläggning med målet är att lyfta fram de bästa arbetsplatserna i Sveriges restaurangbransch.

– Det är med stor tillfredsställelse R&S medverkar till att göra detta pionjärarbete inom restaurangbranschen för lyfta fram det bästa arbetsplatserna, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör.

– Det handlar inte bara om att utse en vinnare utan också om att beskriva vad som skapar bra arbetsplatser och visa på de goda arbetsgivarnas strategier. Vi gör detta för att gå till botten med rekryteringsproblematiken, visa på de goda förebilderna och därmed ge konkreta exempel på vad man faktiskt kan göra för att lyckas rekrytera och behålla personal.

För att få fram en vinnare genomförs en process i fyra steg.

1. För att bli nominerad måste företaget delta i en nationell studie med frågor kring arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur.

2. De som går vidare deltar i en mer djuplodande enkätundersökning bland medarbetarna på arbetsplatsen.

3. Utifrån resultatet av enkätundersökningarna görs ett sluturval av en jury.

4. Juryn utser tre finalister och en vinnare efter att på egen hand samlat in kompletterande uppgifter.

Anmälan till tävlingen görs här.

Branschtidningen Restauranger & Storkök genomför studien i samarbete med bemanningsföretaget Majola. Studien är framtagen av psykologer från Wildfire och studenter från Lunds universitet.För kvaliteten och genomförandet står undersökningsföretaget Quicksearch.

Läs mer om Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 16 oktober här .

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.099