23948sdkhjf

Förpackningarna som är sämst för återvinning

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

En brittisk branschorganisation har listat de "värsta" skurkarna i förpackningsvärlden.

Pringles ikoniska förpackning är enligt den brittiska branschorganisationen The Recycling Association en mardröm för de maskiner som sorterar skräp, det rapporterar BBC. Med sin botten gjord av metall, plastlock, innerlock av metall och folieklädda kartongtub hamnar chipsburken högst upp på listan över de värsta förpackningarna. På andra plats hamnade sportdrycksmärket Lucozade och liknande förpackningar som innehåller flera olika delar av diverse material. Även rengöringssprayer hamnade högt upp på listan som även de innehåller flera olika komponenter.
På en fjärde plats hamnade de populära svarta köttförpackningarna. Matvarubutiker tycker att svarta bakgrunder gör att köttet set rödare ut och därför färgar de dem svarta, men det gör dem odugliga för återvinning, säger Simon Ellin, vd för UK Recycling Association till BBC. Enligt en talesperson från Kellogs som äger Pringles finns det dock miljöfördelar med förpackningen eftersom de många delarna är utformade att öka hållbarheten på chipsen och på så vis minska svinnet.

Källa: BBC

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107