23948sdkhjf

Ny rapport om hållbar fisk

I nästa vecka äger FN:s Havskonferens rum i New York och Marine Stewardship Council, MSC, släpper nu en rapport om hur marina resurser kan skyddas.

Med anledning av konferensen, som tillkommit på initiativ av Sverige och Fiji, släpper Marine Stewardship Council, MSC, en rapport om vilka förbättringar certifieringen av hållbara fisken bidrar till för att skydda våra marina resurser och vilka mål som kan komma att nås. Ebnligt rapporten har 117 åtgärder från 39 fiskerier bidrog till att förbättra livsmiljöer, förvaltning och tillgång på information.
Därtill har fisken som certifierats enlgt programmet varit involverade i 46 nya vetenskapliga forskningsprojekt som en del av arbetet för att bättre förstå och minimera effekterna på livsmiljöer i haven.

Målen med konferensen bland annat att hitta vägar till att stoppa överfiske, illegalt fiske och förvalta fiskbestånden på bästa sätt. 12 procent av den globala marina fångsten är MSC-certifierad i dag och organisationen hoppas att 20 procent ska vara det 2020 och 2030 ska en tredjedel av den globala fångsten ingå i programmet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079