Ny rapport om hållbar fisk

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I nästa vecka äger FN:s Havskonferens rum i New York och Marine Stewardship Council, MSC, släpper nu en rapport om hur marina resurser kan skyddas.

Med anledning av konferensen, som tillkommit på initiativ av Sverige och Fiji, släpper Marine Stewardship Council, MSC, en rapport om vilka förbättringar certifieringen av hållbara fisken bidrar till för att skydda våra marina resurser och vilka mål som kan komma att nås. Ebnligt rapporten har 117 åtgärder från 39 fiskerier bidrog till att förbättra livsmiljöer, förvaltning och tillgång på information.
Därtill har fisken som certifierats enlgt programmet varit involverade i 46 nya vetenskapliga forskningsprojekt som en del av arbetet för att bättre förstå och minimera effekterna på livsmiljöer i haven.

Målen med konferensen bland annat att hitta vägar till att stoppa överfiske, illegalt fiske och förvalta fiskbestånden på bästa sätt. 12 procent av den globala marina fångsten är MSC-certifierad i dag och organisationen hoppas att 20 procent ska vara det 2020 och 2030 ska en tredjedel av den globala fångsten ingå i programmet.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.136