Ny rapport om hållbar fisk

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I nästa vecka äger FN:s Havskonferens rum i New York och Marine Stewardship Council, MSC, släpper nu en rapport om hur marina resurser kan skyddas.

Med anledning av konferensen, som tillkommit på initiativ av Sverige och Fiji, släpper Marine Stewardship Council, MSC, en rapport om vilka förbättringar certifieringen av hållbara fisken bidrar till för att skydda våra marina resurser och vilka mål som kan komma att nås. Ebnligt rapporten har 117 åtgärder från 39 fiskerier bidrog till att förbättra livsmiljöer, förvaltning och tillgång på information.
Därtill har fisken som certifierats enlgt programmet varit involverade i 46 nya vetenskapliga forskningsprojekt som en del av arbetet för att bättre förstå och minimera effekterna på livsmiljöer i haven.

Målen med konferensen bland annat att hitta vägar till att stoppa överfiske, illegalt fiske och förvalta fiskbestånden på bästa sätt. 12 procent av den globala marina fångsten är MSC-certifierad i dag och organisationen hoppas att 20 procent ska vara det 2020 och 2030 ska en tredjedel av den globala fångsten ingå i programmet.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

En pizza på Kvantum

Icabutik i Umeå satsar på snabbmat.

Ny vd för Santa Maria

Paulig Group internrekryterar.

Originalbagarn ska baka mer

Bagerijätte i nytt utökat avtal med Coop.

Branschmässa 10-årsjubilerar

I september är det dags för Fastfood & Café och Restaurangexpo i Göteborg.

Nu öppnar Västra Porten

Jubileumsvecka för Carlsberg

På måndagen inviger bryggerikoncernen jubileumsveckan med anledning av bryggerikoncernens 170-åriga födelsedag.

Station med snabbmatssatsning

Arkiv

Veganskt hos Konstfack

Nu har The Plant öppnat andra restaurangen.

Pizzabakeren i expansionstagen

Asiatiskt till Ekholmen

I vår utökas restaurangutbudet vid Ekholmen centrum i Linköping.

Framtidens läskflaska är gjord av trä

Max till Rotebro

Hamburgerkedajn öppnar andra restaurangen i Sollentuna.

Arla i rekryteringstagen

Mejerijätten plockar logistikdirektör från P&G Norden. Hon tar även plats i ledningsgruppen.

Amazon vill sälja ofryst färdigmat

Han är världens bästa konditor

Smålänning har korats av bagare från hela världen.

Restaurangerna ökade under juni

Godis kan klassas som nyttigt

Coop öppnar butik med enbart snacks

Boulebar storsatsar

I september öppnar tionde restaurangen, denna gång i ett tidigare tryckeri.

Ny sushi i Vellinge

Pinchos till Piteå

Restaurangkedjan planerar för fler restauranger i Norrland.

Ny vd för Visita

Nu stänger vi för semester. Öppnar åter i augusti.

Svenskar vill äta svenskt på snabbmatställen

Härmapor belönas

Branschen öppnar dörren till Sverige

”Konsumenter vill göra rätt”

Lönsamt med direktkontakt

Måltidsbegrepp luckras upp

Möjligt minska matsvinnet

Ny roll för leverantörer

Ny vd på iFoodbag

Tar kryddan till högre höjder

Kyckling-kedja intar Västerås

Ny snabbmatsaktör vänder branschlogiken

Sänd till en kollega

0.166