23948sdkhjf

Konditorer till final

De här fem går vidare till finalen av Årets Konditor.

Finalisterna till Årets Konditor är utsedda och är Linda Magnusson, Margaretas Bröd & Bakverk i Mölndal, Joel Lindqvist som driver Mat- och chokladstudion i Malmö, Kalle Bengtsson, som arbetar på Gothia Towers i Göteborg och är konditor i Svenska Kocklandslaget, Josefin Gauffin som är chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm samt Liv Sandberg som driver Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen.

Konditorerna tävlar i tre delmoment; tårta med minst fem våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk.

– I år håller konditorerna i finalen av Årets Konditor en imponerande hög nivå! Den hårda konkurrensen kräver att finalisterna utnyttjar all sin hantverksskicklighet, erfarenhet och kreativitet. I år är temat natur, och det hemliga bakverket utgår från form och smak. Finalisterna får ett urval av silikonformar och några råvaror att välja av och det är utgångspunkten för det hemliga bakverket. Det kommer bli spännande att se hur temat speglas i det estetiska utförandet av samtliga bakverk. För att kunna titulera sig som Årets Konditor 2017 och bli Svensk Mästare för professionella konditorer krävs något alldeles extra. Juryn söker fantasifulla smaker och former, och årets tema ger verkligen utrymme till detta, säger Marin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen Årets Konditor.

Tävlingen, i regi av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, har arrangerats sedan 1988 och med Arla och Sveba-Dahlen som årets huvudsponsorer. Finalen, med tre tävlingsmoment, äger rum 12 till 13 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062