23948sdkhjf

Konditorer till final

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De här fem går vidare till finalen av Årets Konditor.

Finalisterna till Årets Konditor är utsedda och är Linda Magnusson, Margaretas Bröd & Bakverk i Mölndal, Joel Lindqvist som driver Mat- och chokladstudion i Malmö, Kalle Bengtsson, som arbetar på Gothia Towers i Göteborg och är konditor i Svenska Kocklandslaget, Josefin Gauffin som är chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm samt Liv Sandberg som driver Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen.

Konditorerna tävlar i tre delmoment; tårta med minst fem våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk.

– I år håller konditorerna i finalen av Årets Konditor en imponerande hög nivå! Den hårda konkurrensen kräver att finalisterna utnyttjar all sin hantverksskicklighet, erfarenhet och kreativitet. I år är temat natur, och det hemliga bakverket utgår från form och smak. Finalisterna får ett urval av silikonformar och några råvaror att välja av och det är utgångspunkten för det hemliga bakverket. Det kommer bli spännande att se hur temat speglas i det estetiska utförandet av samtliga bakverk. För att kunna titulera sig som Årets Konditor 2017 och bli Svensk Mästare för professionella konditorer krävs något alldeles extra. Juryn söker fantasifulla smaker och former, och årets tema ger verkligen utrymme till detta, säger Marin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen Årets Konditor.

Tävlingen, i regi av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, har arrangerats sedan 1988 och med Arla och Sveba-Dahlen som årets huvudsponsorer. Finalen, med tre tävlingsmoment, äger rum 12 till 13 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.088