Nyskaparstipendie till fruktförädling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De kammade hem Menigos matproducentpris.

Menigos Nyskaparstipendiet 2017 tilldelades Ättika Fruktförädling från Flen. Företaget är först i Sverige med fatlagrad ciderättika av egna Sörmländska äpplen. Priset var en check på 25 000 kronor att använda till en inspirationsresa som i det här fallet ska gå till spanska Jerez där vinnarna Hans Naess och Patrik Arneke ska lära sig mer om sherryvinäger.
– Vi på Menigo älskar mat och vi är här idag för att hylla människor och företag som ser till att vi får smart och innovativ mat på bordet, säger Jonas Köhler vd för Menigo i en kommentar.

Juryns motivering lyder;
Årets nyskapande vinnare har en verksamhet som är unik i Sverige, som tar tillvara på svenska råvaror med respekt och finess. En spetsprodukt som kan nå utanför landets gränser. Nyskapande förebilder med stor passion och kunskap.
Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

En pizza på Kvantum

Icabutik i Umeå satsar på snabbmat.

Ny vd för Santa Maria

Paulig Group internrekryterar.

Originalbagarn ska baka mer

Bagerijätte i nytt utökat avtal med Coop.

Branschmässa 10-årsjubilerar

I september är det dags för Fastfood & Café och Restaurangexpo i Göteborg.

Nu öppnar Västra Porten

Jubileumsvecka för Carlsberg

På måndagen inviger bryggerikoncernen jubileumsveckan med anledning av bryggerikoncernens 170-åriga födelsedag.

Station med snabbmatssatsning

Arkiv

Veganskt hos Konstfack

Nu har The Plant öppnat andra restaurangen.

Pizzabakeren i expansionstagen

Asiatiskt till Ekholmen

I vår utökas restaurangutbudet vid Ekholmen centrum i Linköping.

Framtidens läskflaska är gjord av trä

Max till Rotebro

Hamburgerkedajn öppnar andra restaurangen i Sollentuna.

Arla i rekryteringstagen

Mejerijätten plockar logistikdirektör från P&G Norden. Hon tar även plats i ledningsgruppen.

Amazon vill sälja ofryst färdigmat

Han är världens bästa konditor

Smålänning har korats av bagare från hela världen.

Restaurangerna ökade under juni

Godis kan klassas som nyttigt

Coop öppnar butik med enbart snacks

Boulebar storsatsar

I september öppnar tionde restaurangen, denna gång i ett tidigare tryckeri.

Ny sushi i Vellinge

Pinchos till Piteå

Restaurangkedjan planerar för fler restauranger i Norrland.

Ny vd för Visita

Nu stänger vi för semester. Öppnar åter i augusti.

Svenskar vill äta svenskt på snabbmatställen

Härmapor belönas

Branschen öppnar dörren till Sverige

”Konsumenter vill göra rätt”

Lönsamt med direktkontakt

Måltidsbegrepp luckras upp

Möjligt minska matsvinnet

Ny roll för leverantörer

Ny vd på iFoodbag

Tar kryddan till högre höjder

Kyckling-kedja intar Västerås

Ny snabbmatsaktör vänder branschlogiken

Sänd till en kollega

0.231