23948sdkhjf

Mejeri bakom nytt utbildningsmaterial

Arla, kocklärare och kockar har samarbetet kring digitala läromedel som ska möta skriande rekryteringsbehov i restaurangbranschen.

Arla har i samarbete med kocklärarna Kristina Holmsen på Stockholms Internationella Hotell- och Restaurangskola, Tina Olofsson från Kristianstad, Katarina Westlund från Mjölby och Lars Bergman från Härnösand samt kockarna Andreas Hedlund och Ulrika Brydling tagit fram ett nytt digitalt läromedel om mejeriprodukter för restaurangelever.

Det görs inte mycket utbildningsmaterial för vår undervisning och framförallt inte webbaserat. Det är stor skillnad från andra ämnen, så denna satsning behövs. Det är också bra när leverantörerer engagerar sig. De sitter ju på den största kunskapen om produkterna, säger Kristina Holmsen, Stockholms Internationella Hotell- och Restaurangskola i en kommentar.

Materialet, Så funkar mejeri, har arbetats fram vid bland annat workshops och har sedan kokats ned till ett läromedel av produktionsbolaget Learnways. I materialet får eleverna söka fakta och lösa kreativa utmaningar vad gäller produktion, miljöpåverkan och matlagning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141