Han ska kora innovativt matprojekt

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Svenska communityn Portionen under Tian vidare i mat- och hållbarhetstävling.

I Sverige var det communityt och informationsplattformen Portionen Under Tian av Hanna Olvemark som nu går vidare till final i Local EAT Award där innovation lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet premieras. Projekten ska också verka för att minska matindustrins negativa påverkan på människa och miljö.

Företaget deltar nu i finalen på EAT Stockholm Food Forum 12 och 13 juni och har chansen att kamma hem 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören och hotellmagnaten Petter A Stordalen. Tävlingen genomförs i Sverige och Norge för fjärde året i ordningen.
Hanna Olvemarks projekt har fokus på alla som varje dag försöker vara kreativa hemma i köket.
– Hanna har en önskan om att utvidga verksamheten. Nå utanför landsgränsen och nå nya grupper människor. Om Hanna går segrande ur tävlingen så kommer jag göra vad jag kan för att ge henne de tips och råd som jag tror är värdefulla för henne i denna fas av hennes verksamhet. Hon kommer också i så fall ta emot en check på 100 000 kronor som är en bra grundplåt för att utveckla sin business, säger Petter A. Stordalen i en kommentar.

Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice Hotels, Quality Hotel, EAT, Företagarna och NHO och målet är att hitta nya matidéer som kan bidra till att lösa framtidens klimat- och hälsoproblem.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123