23948sdkhjf

Han ska kora innovativt matprojekt

Svenska communityn Portionen under Tian vidare i mat- och hållbarhetstävling.

I Sverige var det communityt och informationsplattformen Portionen Under Tian av Hanna Olvemark som nu går vidare till final i Local EAT Award där innovation lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet premieras. Projekten ska också verka för att minska matindustrins negativa påverkan på människa och miljö.

Företaget deltar nu i finalen på EAT Stockholm Food Forum 12 och 13 juni och har chansen att kamma hem 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören och hotellmagnaten Petter A Stordalen. Tävlingen genomförs i Sverige och Norge för fjärde året i ordningen.
Hanna Olvemarks projekt har fokus på alla som varje dag försöker vara kreativa hemma i köket.
– Hanna har en önskan om att utvidga verksamheten. Nå utanför landsgränsen och nå nya grupper människor. Om Hanna går segrande ur tävlingen så kommer jag göra vad jag kan för att ge henne de tips och råd som jag tror är värdefulla för henne i denna fas av hennes verksamhet. Hon kommer också i så fall ta emot en check på 100 000 kronor som är en bra grundplåt för att utveckla sin business, säger Petter A. Stordalen i en kommentar.

Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice Hotels, Quality Hotel, EAT, Företagarna och NHO och målet är att hitta nya matidéer som kan bidra till att lösa framtidens klimat- och hälsoproblem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078