23948sdkhjf

Lernia storsatsar på kockutbildningar

Nytt utbildningskoncept ska råda bot på bristen på kockar i restaurang- och måltidsindustrin. Därtill ska unga lockas till branschen med nya utbildningar och möjlighet till arbete under studietiden.

Lernia satsar på ett nytt utbildningskoncept och lanserar initialt på två nya kockutbildningar som utvecklas i samarbete med kommuner, restaurangkedjor som O´Learys och Svenssons korgar och branschaktörer som Martin & Servera och Electrolux Professional.

Därtill startas en ny bemaningspool där blivande kockar har möjlighet att från första utbildningsdagen arbeta i samband med studierna.

Nya utbildningar behövs menar Lernia och stödjer sig på statistik från Visita som menar att bristen på kockar och kompetens i restaurang- och måltidsnäringen är skriande med ett behov för 5 000 fler kockar inom de kommande åren för att möta rekryteringsbehovet i branschen.
 – Vår vision är att skapa ett nav som binder samman olika delar inom måltidsindustrin. Precis som en god matupplevelse kan binda samman människor, säger Helena Skåntorp, vd ochkoncernchef på Lernia och säger vidare;
– För Lernia är det en prioriterad fråga att arbeta med restaurangbranschen och hitta en helhetslösning där vi kan bidra genom att vara en kompetenspartner till både arbetsgivare och individ.

Bakom initiativet står även en rad branschaktörer och ambitionen är även att minska de glapp som enligt Lernia finns mellan utbildning och restaurangindustrin.

Lernias vd och koncernchef Helena Skåntorp deltar under parollen Rakt in i Sverige, om rekryteringsbehovet i branschen och om hur stora möjligheter som finns i branschen för nyanlända. Programpunkten äger rum under Almedalsveckan i Visby onsdag den 5 juli. Programmet finns här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.174