Max i forskningsprojekt

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hamburgerkedjan är partner och medfinansiär till forskningsprojekt om hållbar konsumtion.

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, ger 45 miljoner kronor till forskning om hållbar konsumtion. Det fyraåriga forskningsprojektet leds av Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och Max Burgers är partner och medfinansiär. Ett av områdena som forskningen fokuserar på är mat och förutom hamburgerkedjan deltar även ICA, Oatly och Food for Progress i projektet.

- Som alla andra restauranger är vi en del av problemet men vill också vara en del av lösningen. Förra året fyrdubblade vi försäljningen av våra klimatsmarta gröna burgare. Det ska bli otroligt spännande att både få bidra till forskningen och göra det lättare för våra gäster att göra hållbara val. Förhoppningsvis kommer det också att bidra till att fler företag ställer om. Vi behöver tillföra oss själva och omvärlden vetenskapligt prövade metoder för att hållbar konsumtion ska gå från ett nischat konsumentbeteende till att nå det stora flertalet, säger Kaj Török, hållbarhetschef Max Burgers.

Mer om: Max Burgers


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

OK satsar på ”Den vilda kocken”

OK Västerbotten plockar in ett lokalproducerat koncept från ”Den vilda kocken” till flera av sina stationer i länet.

Träningshajpen skapar nya mellanmål

Kedjorna vill se lagstiftning om energidryck

Kiosk med nytt namn

Webhallen får kafébesök

Ny vd för McDonald´s Norden

Han är ny vd för restaurangkedjan i Norden. Därtill har restaurangkoncernen en ny finanschef.

Nyhetsbrev

Rasta förvärvar Gastropub

Arkiv

Menigo tar in ny affärsområdesdirektör

Restaurangkedjor till Söder

De öppnar i nya Söder, tidigare Söderpunkten, i Helsingborg.

Pinchos vd en vinnare

Risifrutti drar ned på sockret

Stationspris till Rondellen

Malmökafé prisat

För kunden i farten

Mindre mjölsäckar - bättre arbetsmiljö

Arbetsförhållande för anställda inom bagerier och konditorier ska underlättas med nya lättare mjölsäckar. Säckarnas vikt är lägre än branschstandard.

Medelhavshetta lyfter Coca-Cola

Här är årets finalister i Fast Food Awards

Nu är 21 finalister korade däribland Asylodlarna, Johan & Nyström, Taku Taku, Duni, Wellme, Totemo Ramen och Jinx Food Truck.

Mocca Deli till Örebro

Kafékonceptet expanderar utanför hemstaden Eskilstuna.

Pilotrestaurang för Fazer

Fazer Food & Co öppnar i Nordstan i november.

Max kan vinna åtråvärt hederspris

Premiär för Coops saluhall – på nätet

Cafékedja startar crowfundingkampanj

Redfellas vill bli kundägd cafékedja och öppnar investeringsrunda.

Vilka vinner 2018?

I veckan tillkännages de nominerade till Fast Food Awards som äger rum i Malmö i januari.

Interna organisationsförändringar på Liseberg

Fazer förvärvar Froosh

Pinchos-grundare i entreprenörstävling

Johan & Nyström till Göteborg

Med Oumph hos Whole foods

Två nya medlemmar i Kött- och charkföretagen

Bensinstationskedja med ny vd

Chefsduo lämnar McDonald´s

Högt förtroende för livsmedelsindustrin

Juicekoncept till Femman

Wayne´s nyinviger i Hallarna

Menigo sponsrar Stella

Utmärkelse till Max

Sänd till en kollega

0.125