23948sdkhjf

Hon vann bartendertävling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Josephine Sondlo gick segrande ur striden när 12 bartender tävlade i nordiskt mästerskap i cocktail.

Tävlingen ägde rum i skotska Inverness och finalen hölls efter tre deltävlningar på Bonchew House i slutet av maj.I den sista tävlingen, Signature Serve, skapade deltgrana en drink som berättade en personlig historia om dem själva.

12 bartenders deltog från Finland, Norge, Danmark och Sverige. Nu väntar den globala World Class-finalen för Josephine Sondlo som äger rum i Mexico City i augusti.

– Jag har en känsla i kroppen som inte kan jämföras med något annat jag tidigare känt.Det här är överlägset det största jag uppnått i min karriär hittills. Jag är chockad såklart, men samtidigt har jag försökt förbereda mig extremt väl inför tävlingen. Jag är glad, förvirrad och även lite stressad då jag vet att det riktigt hårda arbetet börjar först nu! Jag är redan inne i processen att fundera över vilka drinkar jag måste fundera ut inför den globala World Class-finalen i Mexico City nu i augusti, säger Josephine Sondlo i en kommentar.

Josephine Sondlo arbetar till vardags på Penny & Bill i Stockholm.Från Sverige deltog även Kristoffer Northon från Taverna Brillo samt Eric Mikael Ljusner från Menageriet.

Tävlingen arrangeras av Diageo och startade för åtta år sedan.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157