23948sdkhjf

Restauranggrupp om Stureplan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Svenska Brasserier har i samarbete med arkitektbyrå tagit fram förslag på hur Sturegallerian skulle kunna förbättras utan massrivningar.

I ett pressmeddelande bjuder arkitektbyrån Koncept Stockholm och Svenska Brasserier in till att presentera förslag som visar på förbättringar av Sturegallerian som är möjliga utan massrivningar. Förslaget syftar till att låta Stureplanskvarteret vara öppet under hela ombyggnationsprocessen.

– Det är väldigt glädjande att kunna presentera ett underlag som bevisar att det går att åstadkomma alla förbättringar av Sturegallerian som föreslås – utan att behöva genomföra onödiga massrivningar, säger PG Nilsson, grundare Svenska Brasserier i en kommentar.

Det är fastighetsägaren Abu Dhabi Investment Authority ADIA som tillsammans med Stadsbyggnadskontoret tidigare presenterat en ny detaljplan som nu kritiseras av restuarngruppen.

Förslaget och utspelet kommer i samma veva då Stadsbyggnadsnämnden fattat beslut om att förlänga samrådstiden för det pågående plansamrådet i minst två veckor kritikstormen mot förslaget varit stor och hittills har 4 500 synpunkter, lejonparten kritiska, skickats in till Stadsbyggnadskontoret. I Svenska Brasserier ingår Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad, Brillobox och Ulriksdals Wärdshus i Stockholm.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.222