23948sdkhjf

Restauranggrupp om Stureplan

Svenska Brasserier har i samarbete med arkitektbyrå tagit fram förslag på hur Sturegallerian skulle kunna förbättras utan massrivningar.

I ett pressmeddelande bjuder arkitektbyrån Koncept Stockholm och Svenska Brasserier in till att presentera förslag som visar på förbättringar av Sturegallerian som är möjliga utan massrivningar. Förslaget syftar till att låta Stureplanskvarteret vara öppet under hela ombyggnationsprocessen.

– Det är väldigt glädjande att kunna presentera ett underlag som bevisar att det går att åstadkomma alla förbättringar av Sturegallerian som föreslås – utan att behöva genomföra onödiga massrivningar, säger PG Nilsson, grundare Svenska Brasserier i en kommentar.

Det är fastighetsägaren Abu Dhabi Investment Authority ADIA som tillsammans med Stadsbyggnadskontoret tidigare presenterat en ny detaljplan som nu kritiseras av restuarngruppen.

Förslaget och utspelet kommer i samma veva då Stadsbyggnadsnämnden fattat beslut om att förlänga samrådstiden för det pågående plansamrådet i minst två veckor kritikstormen mot förslaget varit stor och hittills har 4 500 synpunkter, lejonparten kritiska, skickats in till Stadsbyggnadskontoret. I Svenska Brasserier ingår Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad, Brillobox och Ulriksdals Wärdshus i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141