De tar plats i Juniorkocklandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På måndagen presenterades medlemmarna i nya landslaget för juniorer. Nu är siktet inställt på pallplats i VM i Luxemburg nästa år.

På måndagen presenterades det nya Juniorkocklandslaget i Färskvaruhallen i Årsta. Sedan tidigare är det känt att Annie Lundin, Lindeberg bageri och konditori i Stockholm, har utsetts till ny lagkapten. Hon kammade under förra veckan hem guldet i Nordiska Mästerskapen i Lahti i Finland. Coach är Lindor Wink och lagledare är Peter Jelksäter.

I det nya laget ingår även Stockholmskockarna Desirée Jaks hos Agrikultur, Josefine Brolund hos Operakällaren, Eskil Nyberg som arbetar hos Delikatessen samt Andre Edlund från GRO och Victor Magdeburg från Högberga Gård på Lidingö.

Ingår gör även Olle Broström arbetar hos Hotell Stelor på Gotland och Göteborgskockarna Jesper Jakobsson från Heaven 23 och Rasmus Olander som till vardsga arbetar på Upper House.

Nu siktar landslaget på VM i Luxemburg 2018.

Laget är ett forum som tar vara på unga, ambitiösa och kreativa yrkesmänniskor som vill mer. Deras kunskap kommer ställas på sin spets novemeber 2018 då laget ska mäta sig med andra lag från hela världen. Tills dess ska vi jobba hårt för att bemästra ambitionen och kreativiteten och få ner det på tallrikar som domarna kommer att uppskatta, säger Peter Jelksäter, lagledare för Juniorkocklandslaget i en kommentar.

Fram till VM tränar laget i Färskvaruhallen tre dygn i månaden. På tävlingen ska en buffé för 12 personer och 3-rätters varmköksmeny för 60 gäster tillagas.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154