23948sdkhjf

Sverige värd för matkongress

Världskongress inom gastronomi och hållbarhet arrangeras i Malmö nästa år.

Parabere Forum äger rum i Malmö 4 till 5 mars 2018 och väntas samla omkring 400 deltagare; allt från organisationer, opinionsledare, mataktivister, internationella forskare, matproducenter till  toppkockar från fem kontinenter. I fokus står att lyfta fram och stärka kvinnor i den gastronomiska världen. Forumet arrangeras för fjärde gången i ordningen och temat är ”ätbara städer”

– Parabere forum har ett oerhört viktigt budskap, och det känns fantastiskt roligt att få visa upp vad vi har att erbjuda inom matområdet med alla råvaror och eldsjälar. Men också, inte minst, vårt arbete mot, och ambition om, ett hållbart och jämställt samhälle, säger Titti Qvarnström från Michelinkrogen Bloom in the Park i Malmö och som varit engagerad i forumet sedan starten.

Att valet föll på Malmö som värd för forumet har att göra med att grundaren Maria Canabal tycker att regionen är en kreativ, hållbar och medveten mat- och dryckesregion med allt från många intressanta småskaliga producenter till internationellt prisbelönta restauranger.

Talarna i forumet kommer från lantbruk, mat och gastronomi från Australien, Brasilien, Danmark, Finland, Frankrike, Italien, Mexico, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien och USA.
Bakom projektet att arrangera kongressen i Malmö står Visit Sweden, Tourism in Skåne, Event in Skåne, Malmö Stad och Visita Södra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125