23948sdkhjf

Kyckling-kedja intar Västerås

Den amerikanska snabbmatskedjan öppnade sin första restaurang på svensk botten i Göteborg i mitten av juni. Snart är det dags för Västerås.

Torsdagen den 13 juli öppnas portarna till den nya restaurangen  på handelsområdetErikslund. Restaurangen blir en drive-thru med cirka 130 sittplatser inomhus och en uteservering.

Erikslund är ett av Sveriges största handelsområden och är plats för en rad stora aktörer så som ICA Maxi, IKEA och Bauhaus. Den nya KFC-restaurangen har byggts in i hörnet av ICA Maxis fastighet och kommer även att ha en drive-thru som sträcker sig längs fastighetens kortsida.

Bakom satsningen ligger Nordic Service Partners Holding AB (NSP) ett svenskt restaurangföretag med inriktning på snabbservicerestauranger. 

KFC är en amerikansk restaurangkedja med inriktning på kyckling. Kedjanhar sitt huvudkontor i Louisville, Kentucky, USA och har över 200 000 medarbetare. I dag rankas KFC som en av världens största restaurangkedjor (mätt i försäljning), med cirka 20 000 restauranger i cirka 115 länder. KFC ingår i koncernen Yum! Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell.

Håkan Magnusson, vd på NSP.säger i ett pressmeddelande att KFC har ett starkt varumärke som är eftertraktat i Sverige och att ambitionen är att rulla ut 5-8 enheter per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062