Ny vd på iFoodbag

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Förpackningsföretaget iFoodbag har utsett Robert Grenmark som ny vd

Robert Grenmark övertar rollen som vd från grundaren Karl Fallgren.

Han har arbetat på företaget sedan två år tillbaka och har tidigare varit vd för bland annat Estrella och Red Bull.

iFoodbag är ett svenskt start-up företag som uppfunnit en miljövänlig papperskasse som isolerar kylda och frysta varor likt en fryslåda.

Produkten lanserades i slutet av 2016 och har vunnit en rad priser och utmärkelser för sin innovativa lösning. 

Robert Grnmarks uppdrag blir bland annat att arbeta för att stärka och utveckla iFoodbags expansion och att utveckla produkten.

Robert Grenmark har sedan han började i företaget våren 2015 fungerat som Executive Vice President Global Sales på företaget och arbetat mycket med lanseringen av produkten och vidare med att bygga upp säljorganisationen inom iFoodbag.

– Jag är nog lite av en tävlingsmänniska och har alltid älskat utmaningar. Jag tycker att det är fantastiskt att få bygga upp ett företag från grunden eller vända det och skapa ordentlig tillväxt, säger han i ett pressmeddelande.

Sedan lanseringen av bärkassen för drygt ett och ett halvt år sedan har företaget hunnit sälja och starta pilottester i flera världsdelar .

Företaget skriver att det nu är dags att ta ett helhetsgrepp om den svenska marknaden. Ambitionen är att implementera iFoodbag som en total logistiklösning hos ett par utvalda större svenska företag och på så sätt bevisa vad produkten kan göra.

– Vi har lärt oss väldigt mycket och kommer att genomföra en rad förändringar – både för produkten och hur vi arbetar, säger Robert Grenmark. 

  Han framhåller att ”final mile”-utmaningen är en tuff nöt att knäcka; lagstiftning, miljö, ekonomi, hantering, flexibilitet, och skalbarhet är bara några utmaningar.

–Här kommer vår lösning att vara till extremt stor nytta, säger han.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Nyhetsbrev

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

Arkiv

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

EM-silver till Sverige i Bocuse

Kockar möts och skapar i ny dokumentär

Niklas Ekstedt leder nya Viaplay-serien Four Hands Menu.

Max expanderar i Skåne

Restaurangägarnas raseri mot renoveringen

Kraftiga förseningar, buller och otydliga besked upprör.

Svensk silver och nordiskt i toppen

Storskräll för de nordiska länderna när Kock-EM, Bocuse d'Or Europe, avgjordes i Turin i går.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Johan i Hallen+Bergfalk=sant

Bergfalk & Co och Johan i Hallen bildar gemensamt bolag för kött, chark, fisk och skaldjur och får därigenom en större geografisk täckning.

Tävling
Följ Bocuse direkt

Max firar 50 år på hemorten

Återvänder till Gällivare med pop-up-restaurang.

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Tävling
Många bakom sensationella EM-guldet

Vinsten i Coup du Monde dela Patisserie är resultatet av mångas hårda arbete.

Hjerta blir Torpedverkstan

I veckan öppnar nya restaurangen Torpedverkstan på Skeppsholmen i Stockholm.

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Anthony Bourdain är död

Thåström tillbaka på systemet

Värmeslag på krogen
Möt bemanningsföretaget

Värmeslag på krogen
Aperol på allas läppar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126