Härmapor belönas

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Coca-Cola visar upp världens första dialektstyrda dryckesautomat, Dialekt-o-maten, för allmänheten.

Genom att härma en fras på en av de utvalda dialekterna har konsumenterna chans att få en Coca-Cola, direkt från Dialekto-maten.

Bland de utvalda dialekterna finns städer och orter över hela Sverige representerade, från Abisko till Ystad, vars namn också finns tryckta på flaskorna .

 Om du kan säga ”Jag glömde mobilen i bilen” på klockren Vadstena-öskötska eller ”Åh, sikket grannt väder” på Ystads-skånska, har du en chans att få en Coca-Cola från Dialekt-omaten.

– För oss är Dialekt-o-maten ett sätt att engagera svenskarna i vår sommarkampanj där vi med glimten i ögat vill få svenskarna att få upp ögonen för olika semesterpärlor inom landets gränser och inte bara till de klassiska semesterorterna utomlands. Att vi dessutom gör det med Dialekt-o-maten, som är helt unik i sitt slag, hoppas vi kunna underhålla våra konsumenter samtidigt som de får njuta av en iskall Coca-Cola, säger Olivia Enquist, marknadschef på Coca-Cola i Sverige i ett pressmeddelande.

För att använda Dialekt-o-maten väljer kunden en dialekt att härma och lyssna in den fras som spelas upp.

Sedan pratar kunden in samma fras, så likt originalfrasen som möjligt för chansen att få en 50 cl Coca-Cola.

Dialekt-o-maten finns tillgänglig mellan den 6-7 juli i The Pavilion på Birger Jarlsgatan 21 i Stockholm.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Nyhetsbrev

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

Arkiv

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

EM-silver till Sverige i Bocuse

Kockar möts och skapar i ny dokumentär

Niklas Ekstedt leder nya Viaplay-serien Four Hands Menu.

Max expanderar i Skåne

Restaurangägarnas raseri mot renoveringen

Kraftiga förseningar, buller och otydliga besked upprör.

Svensk silver och nordiskt i toppen

Storskräll för de nordiska länderna när Kock-EM, Bocuse d'Or Europe, avgjordes i Turin i går.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Johan i Hallen+Bergfalk=sant

Bergfalk & Co och Johan i Hallen bildar gemensamt bolag för kött, chark, fisk och skaldjur och får därigenom en större geografisk täckning.

Tävling
Följ Bocuse direkt

Max firar 50 år på hemorten

Återvänder till Gällivare med pop-up-restaurang.

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Tävling
Många bakom sensationella EM-guldet

Vinsten i Coup du Monde dela Patisserie är resultatet av mångas hårda arbete.

Hjerta blir Torpedverkstan

I veckan öppnar nya restaurangen Torpedverkstan på Skeppsholmen i Stockholm.

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Anthony Bourdain är död

Thåström tillbaka på systemet

Värmeslag på krogen
Möt bemanningsföretaget

Värmeslag på krogen
Aperol på allas läppar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123