23948sdkhjf

Nya rön om stevia

Stevia ska betecknas som helt naturlig, enligt en nyligen publicerade studie.

De söta ämnena steviolglykosider som utvinns från steviaplantan modifieras inte under extraktionsprocessen vilket gör att steviaextrakt ska betecknas som en helt naturlig ingrediens, enligt en studie publicerad i The International Journal of Food Science and Technology.

De här resultaten är viktiga då naturligheten ibland blir ifrågasatt på grund av reningsprocessen som steviaextrakt genomgår. Ingen av de nio olika steviolglykosiderna som extraherades från steviaplantan förändrades under processen, vilket stödjer bevisningen för att sötningsämnet stevia är helt naturligt, säger Dr. Ursula Wölwer-Rieck, Department of Nutritional and Food Sciences vid Bonns universitet i en kommentar.

Steviaextrakt är godkänd som ingrediens i 150 länder. Sedan 2008 har 10 000 stevia produkter lanserats världen över och i fjol lanserades nära 3000 produkter, många inom dryckeskategorin.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064