23948sdkhjf

Svensk bartender tio i topp

Josephine Sondlo kvalade in på en sjunde plats i bartendertävlingen World Class i Mexico City.

Josephine Sondlo, bartender från cocktailbaren Penny & Bill i Stockholm, och som tidigare vunnit den nordiska tävlingen representerade Sverige vid World Class i Mexiko City. Tävlingen där 55 bartenders deltog ägde rum på St. Regis Hotel och Josephine Sondlo kan nu titulera sig som den sjunde bästa i världen. Segern gick till Kanada och bartendern Kaitlyn Stewart.

Finalen, som var den nionde i ordningen, pågick under fyra dagar och efter fyra delmoment tävlade tio, däribland Josephine Sondlo, om den prestigefulla segern.

– Jag kom till Mexiko väl förberedd med en massa bra idéer. Men min väska med alla ingredienser fastnade i Holland, så jag var tvungen att komma på nya cocktails i sista minuten. Det var självklart inte optimalt, men å andra sidan fick jag reda på hur mycket jag egentligen kan på egen hand när det verkligen gäller. Jag är väldigt stolt över att bli världens 7e bästa bartender. Och jag har lärt mig så många saker i år som jag kan utnyttja när jag ställer upp igen nästa år, säger Josephine Sondlo, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062