23948sdkhjf

De öppnar Bonito

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu ska det serveras japanska smårätter i klassisk nöjeslokal i Göteborg.

Jazzhuset i Vasastan blir ny arena för det japanska köket i Göteborg när Bonito öppnar i slutet av september. Bakom den nya satsningen finns restaurangkollektivet bakom Dubbel Dubbel och Folk samt Christofer Rydbacken, som ägt Jazzhuset de senaste 20 åren och blir kvar som största delägare. Förutom resturangen blir det bar och nattklubben Hoki Moki. 

Inspirationen till maten kommer från traditionella japanska gastropubfenomenet Izakaya och köksanavrig är Emma Kolback.

Jag har smakerna tydligt i mitt huvud: rå fisk med blommiga umamismaker och lagade rätter med varma frasiga smaker. Jag har några favoritsmaksättare: lagrad soja, yuzu, pepparrot, ingefära, apelsin, gräslök, shiso, miso, sake, japansk peppar, bonito och mycket mer, säger Emma Kolback i en kommentar.

På vinlistan mest vita viner samt urval av röda viner och därtill ett brett utbud av sakesorter.

Bonito öppnar en våning upp på Erik Dahlbergsgatan 3 20 september i helt nyrenoverade loaler signerade arktektbyrån New Order.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125