23948sdkhjf

De tävlar om bästa pizzan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I veckan avgörs Pizza-SM i Göteborg och åtta finalister tävlar om titeln som årets pizzabagare.

6 till 7 september avgörs årligt återkommande Pizza-SM under Fastfood & Cafémässan arrangerad av EasyFairs på Svenska mässan i Göteborg. Vid semifinalen 6 september deltar åtta proffesionella pizzabagare från hela landet; Riccardo Birghilotti hos Da Riccardo i Allingsås, Vojin Bozovic på Pizzeria Adriatic i Linköping, Wisam Gharzoul hos Vezzo i Östersund, Zeki Hanouch på Hageby Pizzeria i Norrköping, Kim Hansen i Varberg Pizzeria i Varberg, Erik Normark på Kulturbageriet i Umeå, Gustav Peterson hos Restaurang Asplund i Solna och Zoran Yovanoski, Basta! i Falun.

Zeki Hanouch från Norrköping tävlar för tredje gången och Gustav Peterson från restaurang Asplunds arbetar på samma restaurang som fjolårets vinnare Niklas Lundevall. Wizam Gharzoul hos Vezzo i Östersund arbetar på samma kedja, Basta!, som Simone Roosqvist vinnare 2015.

Finalen äger rum på mässan 7 september och vinnaren koras av namnkunnig juryn bestående av representanter från Sveriges kockelit som Tommy Myllimäki, Krister Dahl, Johan Åkerberg, Håkan Johansson, vinnare i bagar-VM 2014 och lagkapten Bagarlandslaget. Tidigare vinnare som Frida Ceveryd, som vann Pizza-SM 2014, och Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, medverkar också i årets jury.

Pizza-SM arrangeras av branschtidningen Fast Food Magazine i samarbete med Arla, Campino, Kungsörnen Mjöl, Paradiso, Santa Maria, Sveba-Dahlen och Tingstad.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.089