23948sdkhjf

De tävlar om bästa pizzan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I veckan avgörs Pizza-SM i Göteborg och åtta finalister tävlar om titeln som årets pizzabagare.

6 till 7 september avgörs årligt återkommande Pizza-SM under Fastfood & Cafémässan arrangerad av EasyFairs på Svenska mässan i Göteborg. Vid semifinalen 6 september deltar åtta proffesionella pizzabagare från hela landet; Riccardo Birghilotti hos Da Riccardo i Allingsås, Vojin Bozovic på Pizzeria Adriatic i Linköping, Wisam Gharzoul hos Vezzo i Östersund, Zeki Hanouch på Hageby Pizzeria i Norrköping, Kim Hansen i Varberg Pizzeria i Varberg, Erik Normark på Kulturbageriet i Umeå, Gustav Peterson hos Restaurang Asplund i Solna och Zoran Yovanoski, Basta! i Falun.

Zeki Hanouch från Norrköping tävlar för tredje gången och Gustav Peterson från restaurang Asplunds arbetar på samma restaurang som fjolårets vinnare Niklas Lundevall. Wizam Gharzoul hos Vezzo i Östersund arbetar på samma kedja, Basta!, som Simone Roosqvist vinnare 2015.

Finalen äger rum på mässan 7 september och vinnaren koras av namnkunnig juryn bestående av representanter från Sveriges kockelit som Tommy Myllimäki, Krister Dahl, Johan Åkerberg, Håkan Johansson, vinnare i bagar-VM 2014 och lagkapten Bagarlandslaget. Tidigare vinnare som Frida Ceveryd, som vann Pizza-SM 2014, och Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, medverkar också i årets jury.

Pizza-SM arrangeras av branschtidningen Fast Food Magazine i samarbete med Arla, Campino, Kungsörnen Mjöl, Paradiso, Santa Maria, Sveba-Dahlen och Tingstad.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152