Restaurangkoncern med ny vd

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nyfusionerade Melanders Group plockar vd från Vapiano. Därtill expanderar Melanders till Alvik i vår.

Kalle Jangbratt har utsetts till ny vd för restaurangkoncernerna Melanders och Stockholms Restauranger & Wärdshus som bildar gemensamt bolag och får namnet Melanders Group.

Jangbratt kommer närmast från rollen som finanschef på Vapiano. Han har även arbetat som area Business Controller på hotellkedjan Scandic och ekonomichef på Rica Hotels. I det nya bolagets ägarkonstellation ingår Erik Molinder, Nils Molinder och Patrick Lundstedt, Ulf Barkman och Johnny Sommarlund.

Jag tvekade aldrig när chansen dök upp! Det är lite av ett drömjobb för mig att få leda en koncern med så många starka varumärken i kombination med att få arbeta med Erik, Nisse och Patrick och ta del av all deras erfarenhet från branschen. Vi har redan många tankar och idéer om framtiden och jag ser med stor ödmjukhet och entusiasm fram emot det här uppdraget, säger Kalle Jangbratt.

 Därtill expanderar restaurangkoncernen och öppnar våren 2018 en saluhall Alvik med servering och mat från morgon till kväll.

Koncernen består nu av Melanders butiker och restauranger, Melanders Fest & Catering, restaurangerna Tysta Mari, Wedholms Fisk, Dodd´s Brasserie, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, KB, Stockholm Fisk, Edsbacka Wärdshus, Sjöpaviljongen och Southside Pub.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.185