23948sdkhjf

Restaurangkoncern med ny vd

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nyfusionerade Melanders Group plockar vd från Vapiano. Därtill expanderar Melanders till Alvik i vår.

Kalle Jangbratt har utsetts till ny vd för restaurangkoncernerna Melanders och Stockholms Restauranger & Wärdshus som bildar gemensamt bolag och får namnet Melanders Group.

Jangbratt kommer närmast från rollen som finanschef på Vapiano. Han har även arbetat som area Business Controller på hotellkedjan Scandic och ekonomichef på Rica Hotels. I det nya bolagets ägarkonstellation ingår Erik Molinder, Nils Molinder och Patrick Lundstedt, Ulf Barkman och Johnny Sommarlund.

Jag tvekade aldrig när chansen dök upp! Det är lite av ett drömjobb för mig att få leda en koncern med så många starka varumärken i kombination med att få arbeta med Erik, Nisse och Patrick och ta del av all deras erfarenhet från branschen. Vi har redan många tankar och idéer om framtiden och jag ser med stor ödmjukhet och entusiasm fram emot det här uppdraget, säger Kalle Jangbratt.

 Därtill expanderar restaurangkoncernen och öppnar våren 2018 en saluhall Alvik med servering och mat från morgon till kväll.

Koncernen består nu av Melanders butiker och restauranger, Melanders Fest & Catering, restaurangerna Tysta Mari, Wedholms Fisk, Dodd´s Brasserie, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, KB, Stockholm Fisk, Edsbacka Wärdshus, Sjöpaviljongen och Southside Pub.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119