Gotthards i ny skepnad

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Krogen i Umeå satsar hållbart och kreativt och med grönt från egna odlingar på menyn. Nu presenteras två nya koncept.

Gotthards krog i anrika Stora Hotellet i Umeå har gjorts om och uppdaterats med tydlig separering mellan matsal och torg som nu får två olika koncept. Torget får inriktning mot hav och med streetfood-känsla i menyn medan matsalens ledord blir hållbart, representativt och festligt avslappnat och med en slagsida mot det gröna köket med närproducerat i säsong.

Gotthards är i dag certifierad enligt Krav med 45 procent ekologiska eller kravmärkta inköp. Den egna odlingen ligger i Backens jordbrukslandskap, fyra kilometer från stadens centrum.

– Just nu har vi mycket grönt från vår egen KRAV odling på Älvåkern på menyn. En satsning som vi gjorde för drygt 2 år sedan för att vi upplevde att det var svårt för oss som restaurang att få tag på bra, KRAV eller Ekologiska och intressanta råvaror i den kvantitet som vi behöver. Med odlingen styr vi själva vad som odlas, hur mycket och kan även utmana med nya råvaror, säger Nils Albertsson, köksmästare på Gotthards krog i en kommentar.

 Även på dryckessidan arbetar Gotthards med ett mer hållbart sortiment med biodynamiska och naturligt framställda drycker.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.197