23948sdkhjf

Gotthards i ny skepnad

Krogen i Umeå satsar hållbart och kreativt och med grönt från egna odlingar på menyn. Nu presenteras två nya koncept.

Gotthards krog i anrika Stora Hotellet i Umeå har gjorts om och uppdaterats med tydlig separering mellan matsal och torg som nu får två olika koncept. Torget får inriktning mot hav och med streetfood-känsla i menyn medan matsalens ledord blir hållbart, representativt och festligt avslappnat och med en slagsida mot det gröna köket med närproducerat i säsong.

Gotthards är i dag certifierad enligt Krav med 45 procent ekologiska eller kravmärkta inköp. Den egna odlingen ligger i Backens jordbrukslandskap, fyra kilometer från stadens centrum.

– Just nu har vi mycket grönt från vår egen KRAV odling på Älvåkern på menyn. En satsning som vi gjorde för drygt 2 år sedan för att vi upplevde att det var svårt för oss som restaurang att få tag på bra, KRAV eller Ekologiska och intressanta råvaror i den kvantitet som vi behöver. Med odlingen styr vi själva vad som odlas, hur mycket och kan även utmana med nya råvaror, säger Nils Albertsson, köksmästare på Gotthards krog i en kommentar.

 Även på dryckessidan arbetar Gotthards med ett mer hållbart sortiment med biodynamiska och naturligt framställda drycker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141