23948sdkhjf

PIZZA-SM Han bakar Sveriges bästa pizza

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Wisam Gharzoul från Vezzo Bar e Ristorante i Östersund gick segrande ur striden när finalen av Pizza-SM avgjordes i Göteborg på torsdagen. Årets vinnare menar att pizza ska kännas bra för mage och själ.

Hör Fast Foods chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med vinnaren Wisam Gharzoul här.

Med pizzan Allevatore kammade Wisam Gharzoul från Vezzo Bar e Ristorante hem första pris i årets upplaga av Pizza-SM som ägde rum på mässan Fastfood & Café på Svenska Mässan i Göteborg. 

Vinnarpizzan är inspirerad av hösten med pumpakräm, mozzarella, grönkål, rostad mandel, lågtempad rökt fläsksida och picklad pumpa. Pizzabotten är en kalljäst surdeg bakad på italienska mjölsorter som innehåller mer protein och gluten och ger pizzan mer textur. Grönsakerna och fläsket kommer i från lokala producenter.

– Vi har jobbat med att utveckla pizzan under helt år, säger en segerlycklig Wizam Gharzoul från pizzeria Vezzo i Östersund.

Wisam Gharzoul  har en krets av flera medarbetare och även gäster fått ge feedback på årets vinnarpizza. Surdegen flögs ned i det incheckade bagaget från Östersund till Göteborg.

Vezzos kundkretsen finns i alla åldrar och tillströmningen av gäster är jämn och stabil vilket årets vinnare tror beror på att priserna enligt Wisam Gharzoul  är rimliga; en pizza kostar mellan 100 till 145 kronor.

– Det som man lägger på ska balansera smakerna sötma, syra och sälta, säger Wizam Gharzoul.

– Degen måste ha en bra smak, det ska kännas bra för magen och själen att äta pizza. Fler gäster vill äta sundare, och resten av matvärlden jobbar mot det målet och då ska vi i pizzabranschen också jobba mot det målet.

Motiveringen till priset lyder;

En fint bakad botten med fyllig och personlig smak. Denna pizza har noga utvalda råvaror i säsong med bra balans och smak. En upplevelse som växer för varje tugga. 

Övriga placeringar Pizza-SM 2017

Tvåa: Gustav Peterson, Restaurang Asplund, Solna

Trea: Erik Normark, Kulturbageriet, Umeå

Fyra: Zoran Yovanoski, Restaurang Basta!, Falun

Pizza-SM arrangeras av Fast Food Magazine.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109