23948sdkhjf

PIZZA-SM Han bakar Sveriges bästa pizza

Wisam Gharzoul från Vezzo Bar e Ristorante i Östersund gick segrande ur striden när finalen av Pizza-SM avgjordes i Göteborg på torsdagen. Årets vinnare menar att pizza ska kännas bra för mage och själ.

Hör Fast Foods chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med vinnaren Wisam Gharzoul här.

Med pizzan Allevatore kammade Wisam Gharzoul från Vezzo Bar e Ristorante hem första pris i årets upplaga av Pizza-SM som ägde rum på mässan Fastfood & Café på Svenska Mässan i Göteborg. 

Vinnarpizzan är inspirerad av hösten med pumpakräm, mozzarella, grönkål, rostad mandel, lågtempad rökt fläsksida och picklad pumpa. Pizzabotten är en kalljäst surdeg bakad på italienska mjölsorter som innehåller mer protein och gluten och ger pizzan mer textur. Grönsakerna och fläsket kommer i från lokala producenter.

– Vi har jobbat med att utveckla pizzan under helt år, säger en segerlycklig Wizam Gharzoul från pizzeria Vezzo i Östersund.

Wisam Gharzoul  har en krets av flera medarbetare och även gäster fått ge feedback på årets vinnarpizza. Surdegen flögs ned i det incheckade bagaget från Östersund till Göteborg.

Vezzos kundkretsen finns i alla åldrar och tillströmningen av gäster är jämn och stabil vilket årets vinnare tror beror på att priserna enligt Wisam Gharzoul  är rimliga; en pizza kostar mellan 100 till 145 kronor.

– Det som man lägger på ska balansera smakerna sötma, syra och sälta, säger Wizam Gharzoul.

– Degen måste ha en bra smak, det ska kännas bra för magen och själen att äta pizza. Fler gäster vill äta sundare, och resten av matvärlden jobbar mot det målet och då ska vi i pizzabranschen också jobba mot det målet.

Motiveringen till priset lyder;

En fint bakad botten med fyllig och personlig smak. Denna pizza har noga utvalda råvaror i säsong med bra balans och smak. En upplevelse som växer för varje tugga. 

Övriga placeringar Pizza-SM 2017

Tvåa: Gustav Peterson, Restaurang Asplund, Solna

Trea: Erik Normark, Kulturbageriet, Umeå

Fyra: Zoran Yovanoski, Restaurang Basta!, Falun

Pizza-SM arrangeras av Fast Food Magazine.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094