23948sdkhjf

PIZZA-SM Han bakar Sveriges bästa pizza

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Wisam Gharzoul från Vezzo Bar e Ristorante i Östersund gick segrande ur striden när finalen av Pizza-SM avgjordes i Göteborg på torsdagen. Årets vinnare menar att pizza ska kännas bra för mage och själ.

Hör Fast Foods chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med vinnaren Wisam Gharzoul här.

Med pizzan Allevatore kammade Wisam Gharzoul från Vezzo Bar e Ristorante hem första pris i årets upplaga av Pizza-SM som ägde rum på mässan Fastfood & Café på Svenska Mässan i Göteborg. 

Vinnarpizzan är inspirerad av hösten med pumpakräm, mozzarella, grönkål, rostad mandel, lågtempad rökt fläsksida och picklad pumpa. Pizzabotten är en kalljäst surdeg bakad på italienska mjölsorter som innehåller mer protein och gluten och ger pizzan mer textur. Grönsakerna och fläsket kommer i från lokala producenter.

– Vi har jobbat med att utveckla pizzan under helt år, säger en segerlycklig Wizam Gharzoul från pizzeria Vezzo i Östersund.

Wisam Gharzoul  har en krets av flera medarbetare och även gäster fått ge feedback på årets vinnarpizza. Surdegen flögs ned i det incheckade bagaget från Östersund till Göteborg.

Vezzos kundkretsen finns i alla åldrar och tillströmningen av gäster är jämn och stabil vilket årets vinnare tror beror på att priserna enligt Wisam Gharzoul  är rimliga; en pizza kostar mellan 100 till 145 kronor.

– Det som man lägger på ska balansera smakerna sötma, syra och sälta, säger Wizam Gharzoul.

– Degen måste ha en bra smak, det ska kännas bra för magen och själen att äta pizza. Fler gäster vill äta sundare, och resten av matvärlden jobbar mot det målet och då ska vi i pizzabranschen också jobba mot det målet.

Motiveringen till priset lyder;

En fint bakad botten med fyllig och personlig smak. Denna pizza har noga utvalda råvaror i säsong med bra balans och smak. En upplevelse som växer för varje tugga. 

Övriga placeringar Pizza-SM 2017

Tvåa: Gustav Peterson, Restaurang Asplund, Solna

Trea: Erik Normark, Kulturbageriet, Umeå

Fyra: Zoran Yovanoski, Restaurang Basta!, Falun

Pizza-SM arrangeras av Fast Food Magazine.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14