23948sdkhjf

Nära pallplats för årets unga kock

Magnus Åkerström från Stadhuskällaren blev snuvad på medalj i Jeunes Chefs Rôtisseur 2017. Desserten fick högsta betyg.

I fredags tävlade Magnus Åkerström, bland 20 andra kockar, i världsfinalen för unga kockar i tyska Frankfurt.

Tävlingsuppgiften var att tillaga en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med sjötunga, röding, två detaljer av lamm, kronärtskocka och mango som obligatoriska ingredienser. Magnus Åkerströms meny bestod av bakad röding med tartar på sotad sjötunga, variation på blomkål, citronveloutè och dillolja till förrät.

Till huvudrätt serverdes Lammracks och ugnsbakad lammstek, lammsky rotsellericreme, morotsterrine och sotad kronärtskocka och till dessert tävlade Magnus Åkerström med brynt smörglass med mango, hallon, brynt smörkaka och smulor.

Enligt ett pressmeddelande låg rankingen på hans meny nära bronsplats och särskilt efterrätten prisades som en domarfavorit men ett par tekniska misstag gjorde att han tappade chansen till medalj. Åkerström fick do beröm för sin köksorganisation.

Segrade gjorde Amelia Mei Vem Ng från Malaysia. På andra och tredje plats kom Michel Oude Booijink från Holland respektive Christopher Allan Malone från Australien. Tävlingen är öppen för kockar 27 år och på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Tävlingsjuryn bestod av tre köksdomare och sju smakdomare, likaledes från hela världen med bland andra Stefano Catenacci från Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078