23948sdkhjf

Han belönas för regional gastronomi

Insatser för småländsk och öländsk gastronomi premierades under det gångna veckoslutet.

I fredags delade Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi och prisutdelare Leif Mannerström ut de årliga Det stora priset  samt diplom i sex olika kategorier för att premiera insatser inom öländsk och småländsk gastronomi. Det stora priset tillföll Eksgården i Gårdbys köksmästaren Christofer Johansson med motiveringen lyder:

För utvecklingen av gastronomin på Eksgården i Gårdby på Öland. I den genuina miljön och med stor kunskap och kreativitet skapar han smakrika måltidsupplevelser av lokala råvaror.

Diplomet för Mat och Design gick till formgivaren Ingegerd Råman, medan Åsa Andersson, basenhetschef, Landstinget i Kalmar län prisades med diplom i kategorin Den offentliga maten. Dessutom förärades Åsa och Ola Abrahamsson, Korrö Hantverksby och vandrarhem i Linneryd för Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse. Diplomet för Främjande av lokal primärproduktion tillföll Veronica och Lennart Svenzén, Nöbble gård i Rockneby och Främjande av lokal förädling och konsumtion gick till Kerstin Fredlund, Hushållningssällskapet, Torslunda på Öland och Yngre förmågor på väg upp blev Christofer Johansson, Eksgården i Gårdby på Öland.

Prisutdelningen skedde vid en ceremoni på Restaurang PM & Vänner i Växjö. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172