23948sdkhjf

Linköpingskock årets ekokock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I fredags möttes fyra ekokockar från KRAV-certifierade restauranger och han gick segrande ur striden.

Jonas Alvin från Stångs magasin i Linköping korades i fredags till Årets Ekokock  vid matmässan MAT 2017 i Växjö.

– Det känns fantastiskt. Jag har alltid varit intresserad av att laga mat med ett hållbarhetstänk. På Stångs är vi KRAV-certifierande och satsar stenhårt på lokala leverantörer och producenter. Det känns väldigt bra att vinna det här priset, både för mig och för restaurangen, säger Jonas Alvin i en kommentar

Tävlingen går ut på att kockarna under två timmar ska laga en modern restaurangrätt med fokus på rotfrukter från en lokal KRAV-bonde och därtill använda ekologisk mjölkprodukt från Arla. Jonas Alvins vinnarrätt bestod av rostade gulbetor serverade med gulbetskräm, blåmusslor, puffat bovete, picklad rättika och stekt sallad.

Tävlingen Årets Ekokock ägde rum för fjärde året i rad av föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV. Totalt finns fler än 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.

Certifieringen sker på tre olika nivåer med hjälp av en stjärnor där 1 stjärna mostvarar minst 25 procent godkända livsmedel eller 15 godkända produkter, 2 stjärnor visar minst 50 procent godkända livsmedel och 3 stjärnor mostvarar minst 90 procent godkända livsmedel.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Sibylla där två vägar möts

20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag för ny restaurang.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor är från Göteborg

Desserten ”Slänggungan” imponerade särskilt på juryn.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Nyhetsbrev

Bro Burger öppnar nytt

Arkiv

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Nu stundar premiär för Restaurang Nationalmuseum

Krögaren och kocken Fredrik Eriksson i startgroparna för att öppna nya restaurangen som blir hans tredje i Stockholm.

Gör upp om godaste och mest innovativa smörgåsen

De får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

"Det är fantastiskt roligt"

Löfbergs startar kaffeuppropet "Drick upp"

Bolaget vill minska svenskarnas kaffeslöseri.

Storslam för Sverige i Gröt-VM

Plockade hem två förstaplaceringar.

Matsalsnestor firar jämnt

En legend inom svenskt restaurangliv, Uno Hedman, fyller 90 år i dag den 5 oktober.

Snart dags för Restauranggalan

Nedräkningen har börjat och om knappt två veckor vet vi vilka 17 som tar hem vinsten i årets upplaga av Restauranggalan. Här är finalisterna.

Sju miljoner bullar under en dag

Fem kvinnor i konditorfinal

Smakteam ska hjälpa Gibrand nå pallplats

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143