23948sdkhjf

Linköpingskock årets ekokock

I fredags möttes fyra ekokockar från KRAV-certifierade restauranger och han gick segrande ur striden.

Jonas Alvin från Stångs magasin i Linköping korades i fredags till Årets Ekokock  vid matmässan MAT 2017 i Växjö.

– Det känns fantastiskt. Jag har alltid varit intresserad av att laga mat med ett hållbarhetstänk. På Stångs är vi KRAV-certifierande och satsar stenhårt på lokala leverantörer och producenter. Det känns väldigt bra att vinna det här priset, både för mig och för restaurangen, säger Jonas Alvin i en kommentar

Tävlingen går ut på att kockarna under två timmar ska laga en modern restaurangrätt med fokus på rotfrukter från en lokal KRAV-bonde och därtill använda ekologisk mjölkprodukt från Arla. Jonas Alvins vinnarrätt bestod av rostade gulbetor serverade med gulbetskräm, blåmusslor, puffat bovete, picklad rättika och stekt sallad.

Tävlingen Årets Ekokock ägde rum för fjärde året i rad av föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV. Totalt finns fler än 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.

Certifieringen sker på tre olika nivåer med hjälp av en stjärnor där 1 stjärna mostvarar minst 25 procent godkända livsmedel eller 15 godkända produkter, 2 stjärnor visar minst 50 procent godkända livsmedel och 3 stjärnor mostvarar minst 90 procent godkända livsmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1