23948sdkhjf

Nytt kollektivavtal mellan Visita och Kommunal

Det nya avtalet gäller i tre år och landar på märket.

Avtalet gäller från 1 september 2017 och landar i enlighet med de avtal bransch- och arbetsgivarorganisationen tecknat med HRF och Unionen med Kommunal på märket. Det innebär att utgående löner höjs med 1 645 kronor under avtalsperioden. 

Det har också skett en del förändringar i de allmänna villkoren, bland annat ges arbetsgivare en utökad möjlighet att behålla innestående löneförmåner i de fall en anställd slutar före avtalad uppsägningstid. 

– Ett mål i årets avtalsrörelse var att hålla nere ökningarna av ingångslönerna för att på så sätt bättre kunna belöna erfarenhet och kompetens. Det behövs för att få kvalificerade medarbetare att stanna kvar. Genom att ingångslönerna för yrkesarbete ökar mindre har vi, precis som önskat, tagit ytterligare ett steg mot en ökad lönespridning inom besöksnäringen, säger Antje Dedering, förhandlingschef på Visita. 

Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med drygt 7 000 verksamheter inom hotell, restaurang, catering, spa, nöjes- och djurparker, skidanläggningar, camping och stugor, nattklubbar, vandrarhem, konferensanläggningar och aktivitetsföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064