23948sdkhjf

Sebastian Gibrand till kock-EM

Han ska tävla i Bocuse d´Or 2018 i Turin i juni nästa år. En lammrätt och en vegetariskt rätt bestående av bland annat kål ledde till vinst i den svenska deltävlingen.

Sebastian Gibrand ska representera Sverige i Bocuse d´Or i italienska Turin i juni nästa år. Den europeiska finalen är en kvaltävling och avgörande för att gå vidare till världsfinalen Bocuse d'Or i Lyon år 2019. I världstävlingen möts 24 nationer.

Sebastian Gibrand gick segrande ur striden i konkurrens med medtävlande Pi Li, Christofer Bengtssson, Jonas Dahlbom, Thomas Sjögren, Jonas Lagerström och Andreas Edlund. 

I juryn satt bland andra Henrik Norström, Markus Aujalay, Mathias Dahlgren och Adam Dahlberg. Dessutom hade juryn förstärkning av Philip Tessier, coach för Team USA som vann guldet i Bocuse d’Or 2017. Den vegetariska vinnarrätten bestod av kål- och sellerisnurra med variation på kål, bakad äggula fylld med Karl-Johansvamp, skogskantereller samt brynt kålbuljong smaksatt med svamp.

Efter den vegetariska rätten följde höstlamm från Älmhult med inspiration från Skåne och Provence. Kryddbakad bog med svamp och friterad bringa. Tomat i variation med ramslökskapris, potatis fylld med fårost- och potatiskräm med timjan och krispig potatis. Till det en lammsky smaksatt med savagningvin och olivolja.

– Presentationer i världsklass har verkligen levererats från samtliga kandidater, vilket bådar gott inför de internationella tävlingarna. Nu ska vi skapa det team som ska hjälpa Sebastian att ta Sverige till VM, säger Henrik Norström, ansvarig för Svenska Bocuse d’Or Akademien och juryns ordförande.

Juryns motivering lyder:

Han har med stor teknisk skicklighet lagat och presenterat två mycket välkomponerade rätter. Utförandet av teamet med kandidaten i spetsen var exemplarisk, maten var fantastisk med goda välbalanserade smaker och hade den kvalitet vi söker. Redan nu har de visat på en väldigt hög matlagningsnivå, energi och kämparglöd som kan ta oss långt i de kommande utmaningarna.

Sebastian Gibrand har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187