Algföretaget knep årets Livsmedelspris

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Återvändande vd:n tog emot pris på Livsmedelsdagarna.

Simris Alg, företaget som utvecklar kosttillskott baserad på alger tilldelades under en ceremoni på en bankett under livsmedelsdagarna i Tylösand det anrika Livsmedelspriset, ett pris som delats ut sedan 1964.

Priset får de för att de utvecklat och marknadsfört en ny produkt baserad på alger innehållandes omega 3. Med på ceremonin och mottagare av priset var Fredrika Gullfot, företagets grundare och vd som nyligen återgick till den posten för drygt en månad sedan.

Så här löd juryns motivering:
"Med oerhörd energi och en vision om att bli en föregångare i den biobaserade ekonomin startade Fredrika Gullfot Simris Alg.
Hon ställde sig frågan: Vad kan en av världens allra äldsta livsformer lära oss moderna människor? Hon upptäckte att det var onödigt att omega-3-tillskotten bidrar till utfiskningen, när det är i algerna som det goda finns. Där började en framgångssaga som i dag är en världsberömd algfarm. Ingen kan tveka om Gullfots känslor för alger, hon beskriver det som en kärlekssaga.
Bakom alla succéer finns en eldsjäl – Fredrika Gullfot är en strålande företrädare för ett innovativt och affärsdrivande livsmedelsföretag.”

Övriga nominerade var:
Tina-Marie Qwiberg

Läs också: De fick Livsmedelspriset
Foodtruster
Chokladfabrikör Jenny Berg
Simris Alg
meNY
Food Venture and Partnering Day
Sofia Kocher – Musselfeed
Jon Hillgren – Hernö Gin
Kronfågel
Christina Möller
Östgötasvamp AB



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Nyhetsbrev

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Arkiv

Årets första hummer näst dyrast

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149