Algföretaget knep årets Livsmedelspris

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Återvändande vd:n tog emot pris på Livsmedelsdagarna.

Simris Alg, företaget som utvecklar kosttillskott baserad på alger tilldelades under en ceremoni på en bankett under livsmedelsdagarna i Tylösand det anrika Livsmedelspriset, ett pris som delats ut sedan 1964.

Priset får de för att de utvecklat och marknadsfört en ny produkt baserad på alger innehållandes omega 3. Med på ceremonin och mottagare av priset var Fredrika Gullfot, företagets grundare och vd som nyligen återgick till den posten för drygt en månad sedan.

Så här löd juryns motivering:
"Med oerhörd energi och en vision om att bli en föregångare i den biobaserade ekonomin startade Fredrika Gullfot Simris Alg.
Hon ställde sig frågan: Vad kan en av världens allra äldsta livsformer lära oss moderna människor? Hon upptäckte att det var onödigt att omega-3-tillskotten bidrar till utfiskningen, när det är i algerna som det goda finns. Där började en framgångssaga som i dag är en världsberömd algfarm. Ingen kan tveka om Gullfots känslor för alger, hon beskriver det som en kärlekssaga.
Bakom alla succéer finns en eldsjäl – Fredrika Gullfot är en strålande företrädare för ett innovativt och affärsdrivande livsmedelsföretag.”

Övriga nominerade var:
Tina-Marie Qwiberg
Foodtruster
Chokladfabrikör Jenny Berg
Simris Alg
meNY
Food Venture and Partnering Day
Sofia Kocher – Musselfeed
Jon Hillgren – Hernö Gin
Kronfågel
Christina Möller
Östgötasvamp AB



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fazers minskade matsvinn: 750 ton mat

Fazer Food Services har minskat matsvinnet i restaurangerna och omräknat har 760 000 måltider sparats från att hamna i soptunnan.

Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

Finländsk snabbmatskedja riktar sig mot Sverige

Med nytt koncept vill Kotipizza expandera mot nya marknader – däribland Sverige.

Sibylla till Öland

Kedjan öppnar restaurang i nya Triangeln i Borgholm.

McDonald´s satsar veganskt

Orkla Foods Anamma ha utvecklat vegansk burgare tillsammans med burgerkedjan.

Johan och Nyström expanderar i Göteborg

Rosteriet går från noll till tre kaféer i staden – och satsar även på kontorsförsäljning i området.

Nyhetsbrev

Pizzan som kulturarv

Nu är beslutet taget och det är fastslaget att napolitansk pizza är ett kulturarv.

Arkiv

Burgerkedja till Södermalm

Ny chef på Fazer Bageri

Starbucks storöppnar

Största coffeeshopen i världen har öppnat.

Jureskogs finalburgare

Hamburgerkedjan och kocken avslutar samarbetet efter två år med en finalburgare.

Burgare per cykel -Burger Bike

Istället för food truck- food bike. Trio satsar på matfranchisekoncept på cykel.

KFC hem

Tillbaka på Food for Progress

Polfärskt får ny vd

Hans Jacobson lämnar familjeföretaget Polfärsktgruppen efter 35 år och nära 20 år som vd.

Saltå Kvarns vd lämnar

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som vd.

Hon vill expandera sushikoncept

Efter tre restauranger i Uppsala ska sushikonceptet expanderas.

Brittisk kedja satsar på kaffebar i butiker

De öppnar hälsokafé

Göteborgs mesta kafé

Atria säljer till Sibyllas franchisetagare

Med ätbara insekter i fokus

Nio svenska insektsmatsföretag står bakom nya livsmedels- och branschorganisation Insektsföretagen.

Reitan convenience vill dubbla matförsäljningen

Pressbyrån utvecklar sortimentet – lanserar lussekorv

Harrys till Eslöv

Pressbyrån och 7-Eleven slutar räkna kontanter

OKQ8 sätter personalen i rampljuset

H&M lockar med kaffe

Potatismjölken snart här

Social underjordisk odling

Veganska produktionen samlas i Eslöv

Livsmedelsföretagen brister i plastkunskap

Repövning på hamburgerkedja

Prego med sushi

Norsk pizza till Söder

Kedjorna vill se lagstiftning om energidryck

Sänd till en kollega

0.138