23948sdkhjf

Sverige segrade i konditormästerskap

Landslaget från Sverige gick segrande ur striden bland konditorerna när Nordiska Mästerskap i både konditori och bageri avgjordes i helgen.

De årliga Nordiska Mästerskapen i konditori och bageri avgjordes den gångna helgen och bland konditorerna vann landslaget från Sverige och för bagarna Norge.

På andra plats för konditorer kom Danmark följt av Norge och Finland och när det gäller bagarna kom Sverige på en tredjeplats efter Norge, Danmark. Finland och Island kvalade in på en fjärde- respektive femteplats.

Tävlingen ägde rum på Sveriges Bageri & Konditorimässa i Kista i Stockholm och i regi av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Svenska Konditorlandslaget består av Jessica Sandberg, Martin Morand och Emelie Karlén som assistent. Coach är Jesper Långström och lagledare Tony Olsson.

Svenska Bagarlandslaget består av Bedros Kabranian, Kim Lund, Adam Söderström samt Sara Fjärrstrand. Assistenter till laget är Anna Säll och Lina Andersson. Lagledare är Håkan Johansson och Jesper Långström.

Lagen i bageritävlingen bakar söta bröd, bullar och croissanter, matbröd och skådebröd och konditorilandslagen tävlar i att skapa en glass, tårta, dessert och chokladskulptur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078