23948sdkhjf

Så firar Årets Kock jubileum

Årets Kock fyller 35 år nästa år och firar med att utveckla tävlingen med fler fler delmoment, prispeng och även att öppna upp för tidigare vinnare att delta. Därtill har nye vd:n tillträtt.

Föreningen Årets Kock utser sedan 1983 den bästa professionella matlagaren genom tävlingenÅrets Kock – SM i professionell matlagning.

Inför jubileumsåret nästa år går tävlingen från att ha varit ett branschevent att öppnas upp för konsumenter som kan inspireras av professionella matlagare. Finalen äger rum i Stockholm under två dagar, 28 till 29 september 2018, vilket är i en ny råvarusäsong för finalen som då bjuds på nya utmaningar.

I somras aviserades att föreningen har rekryterat en ny vd, Andreas Stenberg, som nu har tillträtt.

– Att leda Årets Kock känns som en väldigt spännande, rolig och utmanande uppgift. Vi ser fram emot att utveckla och förnya både varumärket samt tävlingen och därigenom säkra att Årets Kock kan leda svensk gastronomi in i framtiden.Det kommer att bli fler delmoment i tävlingen och därmed tuffare än någonsin, säger Andreas Stenberg. 

– Men det är mödan värt då vinnaren får en prissumma på 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. Nytt för i år är även att tidigare vinnare kan försvara sin SM-titel och ansöka om att tävla igen.

Föreningen Årets Kock är dotterbolag till Restaurangakademien och har sedan 1983 arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078