23948sdkhjf

Så firar Årets Kock jubileum

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Årets Kock fyller 35 år nästa år och firar med att utveckla tävlingen med fler fler delmoment, prispeng och även att öppna upp för tidigare vinnare att delta. Därtill har nye vd:n tillträtt.

Föreningen Årets Kock utser sedan 1983 den bästa professionella matlagaren genom tävlingenÅrets Kock – SM i professionell matlagning.

Inför jubileumsåret nästa år går tävlingen från att ha varit ett branschevent att öppnas upp för konsumenter som kan inspireras av professionella matlagare. Finalen äger rum i Stockholm under två dagar, 28 till 29 september 2018, vilket är i en ny råvarusäsong för finalen som då bjuds på nya utmaningar.

I somras aviserades att föreningen har rekryterat en ny vd, Andreas Stenberg, som nu har tillträtt.

– Att leda Årets Kock känns som en väldigt spännande, rolig och utmanande uppgift. Vi ser fram emot att utveckla och förnya både varumärket samt tävlingen och därigenom säkra att Årets Kock kan leda svensk gastronomi in i framtiden.Det kommer att bli fler delmoment i tävlingen och därmed tuffare än någonsin, säger Andreas Stenberg. 

– Men det är mödan värt då vinnaren får en prissumma på 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. Nytt för i år är även att tidigare vinnare kan försvara sin SM-titel och ansöka om att tävla igen.

Föreningen Årets Kock är dotterbolag till Restaurangakademien och har sedan 1983 arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121