23948sdkhjf

Så firar Årets Kock jubileum

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Årets Kock fyller 35 år nästa år och firar med att utveckla tävlingen med fler fler delmoment, prispeng och även att öppna upp för tidigare vinnare att delta. Därtill har nye vd:n tillträtt.

Föreningen Årets Kock utser sedan 1983 den bästa professionella matlagaren genom tävlingenÅrets Kock – SM i professionell matlagning.

Inför jubileumsåret nästa år går tävlingen från att ha varit ett branschevent att öppnas upp för konsumenter som kan inspireras av professionella matlagare. Finalen äger rum i Stockholm under två dagar, 28 till 29 september 2018, vilket är i en ny råvarusäsong för finalen som då bjuds på nya utmaningar.

I somras aviserades att föreningen har rekryterat en ny vd, Andreas Stenberg, som nu har tillträtt.

– Att leda Årets Kock känns som en väldigt spännande, rolig och utmanande uppgift. Vi ser fram emot att utveckla och förnya både varumärket samt tävlingen och därigenom säkra att Årets Kock kan leda svensk gastronomi in i framtiden.Det kommer att bli fler delmoment i tävlingen och därmed tuffare än någonsin, säger Andreas Stenberg. 

– Men det är mödan värt då vinnaren får en prissumma på 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. Nytt för i år är även att tidigare vinnare kan försvara sin SM-titel och ansöka om att tävla igen.

Föreningen Årets Kock är dotterbolag till Restaurangakademien och har sedan 1983 arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109