23948sdkhjf

Han fixar lunchmat av svinn

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Stockholms Stadsmission öppnar café och lunchrestaurangen MatRätt.

Café och lunchrestaurangen MatRätt är Stockholms Stadsmissions senaste tillskott inom ramen för arbetsintegration och att bidra till att minska onödigt matsvinn och ska initialt hålla öppet fram till oktober 2018.

Menyn består av alternativen gryta, paj och soppa och maten tillagas till stor del av donerad mat från livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln som tas om hand hos Stockholms Stadsmissions Matcentralen i Veddesta köpcentrum.

Vi vill skapa möjligheter för människor att närma sig arbetsmarknaden via arbetsträning, något som vi har mycket positiva erfarenheter av från våra andra verksamheter. På sikt kommer MatRätt ta emot 8-10 personer för arbetsträning, säger Johan Rindevall, verksamhetschef Stockholms Stadsmission Matcentralen i en kommentar.

Projektet är delfinansierat av Tillväxtverket.

Stockholms Stadsmission driver i dag två så kallade social supermarkets – Matmissionen i Veddesta köpcentrum och i Hägersten. Inom Matcentralen finns även ett centrallager som förutom leveranser till de båda butikerna förser 14 sociala verksamheter i Stockholmsområdet med livsmedel.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107