Han fixar lunchmat av svinn

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Stockholms Stadsmission öppnar café och lunchrestaurangen MatRätt.

Café och lunchrestaurangen MatRätt är Stockholms Stadsmissions senaste tillskott inom ramen för arbetsintegration och att bidra till att minska onödigt matsvinn och ska initialt hålla öppet fram till oktober 2018.

Menyn består av alternativen gryta, paj och soppa och maten tillagas till stor del av donerad mat från livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln som tas om hand hos Stockholms Stadsmissions Matcentralen i Veddesta köpcentrum.

Vi vill skapa möjligheter för människor att närma sig arbetsmarknaden via arbetsträning, något som vi har mycket positiva erfarenheter av från våra andra verksamheter. På sikt kommer MatRätt ta emot 8-10 personer för arbetsträning, säger Johan Rindevall, verksamhetschef Stockholms Stadsmission Matcentralen i en kommentar.

Projektet är delfinansierat av Tillväxtverket.

Stockholms Stadsmission driver i dag två så kallade social supermarkets – Matmissionen i Veddesta köpcentrum och i Hägersten. Inom Matcentralen finns även ett centrallager som förutom leveranser till de båda butikerna förser 14 sociala verksamheter i Stockholmsområdet med livsmedel.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fazers minskade matsvinn: 750 ton mat

Fazer Food Services har minskat matsvinnet i restaurangerna och omräknat har 760 000 måltider sparats från att hamna i soptunnan.

Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

Finländsk snabbmatskedja riktar sig mot Sverige

Med nytt koncept vill Kotipizza expandera mot nya marknader – däribland Sverige.

Sibylla till Öland

Kedjan öppnar restaurang i nya Triangeln i Borgholm.

McDonald´s satsar veganskt

Orkla Foods Anamma ha utvecklat vegansk burgare tillsammans med burgerkedjan.

Johan och Nyström expanderar i Göteborg

Rosteriet går från noll till tre kaféer i staden – och satsar även på kontorsförsäljning i området.

Nyhetsbrev

Pizzan som kulturarv

Nu är beslutet taget och det är fastslaget att napolitansk pizza är ett kulturarv.

Arkiv

Burgerkedja till Södermalm

Ny chef på Fazer Bageri

Starbucks storöppnar

Största coffeeshopen i världen har öppnat.

Jureskogs finalburgare

Hamburgerkedjan och kocken avslutar samarbetet efter två år med en finalburgare.

Burgare per cykel -Burger Bike

Istället för food truck- food bike. Trio satsar på matfranchisekoncept på cykel.

KFC hem

Tillbaka på Food for Progress

Polfärskt får ny vd

Hans Jacobson lämnar familjeföretaget Polfärsktgruppen efter 35 år och nära 20 år som vd.

Saltå Kvarns vd lämnar

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som vd.

Hon vill expandera sushikoncept

Efter tre restauranger i Uppsala ska sushikonceptet expanderas.

Brittisk kedja satsar på kaffebar i butiker

De öppnar hälsokafé

Göteborgs mesta kafé

Atria säljer till Sibyllas franchisetagare

Med ätbara insekter i fokus

Nio svenska insektsmatsföretag står bakom nya livsmedels- och branschorganisation Insektsföretagen.

Reitan convenience vill dubbla matförsäljningen

Pressbyrån utvecklar sortimentet – lanserar lussekorv

Harrys till Eslöv

Pressbyrån och 7-Eleven slutar räkna kontanter

OKQ8 sätter personalen i rampljuset

H&M lockar med kaffe

Potatismjölken snart här

Social underjordisk odling

Veganska produktionen samlas i Eslöv

Livsmedelsföretagen brister i plastkunskap

Repövning på hamburgerkedja

Prego med sushi

Norsk pizza till Söder

Kedjorna vill se lagstiftning om energidryck

Sänd till en kollega

0.121