23948sdkhjf

Han är årets konditor

I fredags korades Kalle Bengtsson till Årets Konditor.

33-åriga Kalle Bengtssson förärades titlarna Årets Konditor och Svensk mästare för professionella konditorer under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Fem konditorer kvalificerade sig till finalen av Årets Kock 2017 som ägde rum 12-13 oktober på Stockholmsmässan.

Kalle Bengtsson är till vardags konditor på Gothia Towers i Göteborg och är medlem i Svenska Kocklandslaget.

Han vann med tre vinnarbakverk;  tårtan Insjön som är granolabotten fylld med vanilj- och blåbärsbavaroise, blåbär- och flädergelé, citronkräm med brynt smör. Glaserad med blåbärsglaze och dekorerad med en elegant trollslända i socker samt  tre olika petit fourer och en bakelse som har namnet stenen och består av pecannötsmousse fylld med bland annat marsipan, brownie och havtornskola. Dekorerad med tunnskurna chokladsnurror, brynt mandelmassa, inkokt havtorn och krasse i form av en björkstubbe.

Juryn motering löd;

”Lika energifullt och vackert som virvlande löv i en höststorm, arbetade årets vinnare under hela tävlingen. Med inspiration från naturen i varje detalj, tillsammans med en sällan skådad professionalism har vinnaren fått snurr på hantverket och fångat själen i det kreativa konditoryrket. Fantastiska bakverk, där naturen uttryckts på ett elegant sätt i både färg, form och smak, har trollbundit juryn.”

Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer med huvudsponsorn Arla och sponsorn Sveba Dahlen. Partners är Ringdahls, J.A Sundqvist, Bakers och Werners, Gourmetservice.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078