23948sdkhjf

SM i macka

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Åtta finalister tävlar om att göra Sveriges bästa macka.

Den 9 november koras Sveriges bästa macka på Mack-SM 2017 i regi av Sveriges bagare och konditorer.

Åtta finalister från hela landet tävlar på Sthlm Food & Wine i Stockholm. Tävlar gör Emma Olofsson Persson från Kristianstad, Maria Nyström  från Stockholm, Felix Wedman från Nordmaling, Tomas Persson från Norrtälje, Jeanette Stegman från Helsingborg, Kajsa Brant från Jönköping, Erica Andersson från Ystad och Sandra Lindbom från Enköping. Under finalen ska de tävlande skapa 20 mackor på 45 minuter och bedömningskriterier är bland annat nyskapande, utseende och att mackan ska kunna säljas på bageri och konditori.

Det märks verkligen att det råder en macktrend just nu. Mackorna i finalen av Mack-SM visar på en inspirerande bredd i smaker. En macka är inte bara en macka längre, med kunskap och innovation visar finalisterna att den är så mycket mer, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Mack-SM.

I juryn sitter Nina Johansson från Ninas konditori, fjolårets vinnare Frida Lundh, Jesper Långström, utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer, Gabriella Strömberg, KåKå och Anna K Sjögren, kostvetare och frilansskribent.

Mer information om mackor och finalisterna finns här.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.099