23948sdkhjf

Reitan startar lokala produktionskök

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Färskare mat och snabbare logistikflöde blir resultatet när servicehandelskoncernen startar lokala produktionskök.

De två lokala produktionsköken drivs i regi av Greenfood och i nära samarbete med Axfood Närlivs och når initialt 130 av Reitan Conveniences butiker i Stockholm och Göteborg.

Butikerna kan nu förses med färsk mat sex dagar i veckan. Ambitionen är att i framtiden vidga måltidserbjudandet till att gälla för åtminstone hälften av de 490 butikerna.

Genom samarbetet med Axfood Närlivs är ledtiden också förkortad och koncernens mat kan landa i butik från beställning på 16 timmar. 

– Med våra flexibla partners Greenfood och Axfood så kan vi nu erbjuda handelns snabbaste och mest innovativa mat för våra kunder i farten till attraktiva priser. Vi sätter alltid våra kunder i det första rummet. Tillsammans med kvalité, färska produkter, mer innovativa smaker och med våra engagerade köpmän och de 16 miljoner kunder som passerar våra butiker varje vecka är vi säkra på att det här kommer att bli en succé. I och med detta sätter vi även servicehandeln på kartan som matdestination, säger Fredrik Klein, inköpschef Reitan Convenience Sverige i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132