23948sdkhjf

Reitan startar lokala produktionskök

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Färskare mat och snabbare logistikflöde blir resultatet när servicehandelskoncernen startar lokala produktionskök.

De två lokala produktionsköken drivs i regi av Greenfood och i nära samarbete med Axfood Närlivs och når initialt 130 av Reitan Conveniences butiker i Stockholm och Göteborg.

Butikerna kan nu förses med färsk mat sex dagar i veckan. Ambitionen är att i framtiden vidga måltidserbjudandet till att gälla för åtminstone hälften av de 490 butikerna.

Genom samarbetet med Axfood Närlivs är ledtiden också förkortad och koncernens mat kan landa i butik från beställning på 16 timmar. 

– Med våra flexibla partners Greenfood och Axfood så kan vi nu erbjuda handelns snabbaste och mest innovativa mat för våra kunder i farten till attraktiva priser. Vi sätter alltid våra kunder i det första rummet. Tillsammans med kvalité, färska produkter, mer innovativa smaker och med våra engagerade köpmän och de 16 miljoner kunder som passerar våra butiker varje vecka är vi säkra på att det här kommer att bli en succé. I och med detta sätter vi även servicehandeln på kartan som matdestination, säger Fredrik Klein, inköpschef Reitan Convenience Sverige i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09