23948sdkhjf

Pris till Santa Maria

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Livsmedelsleverantören tilldelades hållbarhetspris av norska Dagligvaruföreningen, DLF.

Santa Maria får priset för hälso- och miljöfokuserade relanseringen av kryddor för restauranger och storkök.

Utmärkelsen delades ut under Höstmötet där stora delar av den norska livsmedelsbranschen möts. Priset får livsmedelsleverantören för att företaget bytt till miljövänligare kryddförpackning, förbättrat innehållet i över 170 produkter, introducerat ett helt nytt sortiment utan tillsatt salt och samtidigt utökade den ekologiska kryddfamiljen.

Årets jury bestod av: Jaana Røine, vd för Grønt Punkt Norge, Anne Kathrine Owren Aarum, seniorrådgivare Helsedirektoratet, Bjart Torkil Pedersen, chef Hållbar handel Norgesgruppen och Heidi Furustøl, chef för Initiativ för etisk handel (IEH) och Helge Hasselgård, vd för DLF.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Arkiv

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Juniorkockarna helt nära pallen

De så ofta guldkrönta svenska juniorkockarna kom inte på pallen i VM 2018. Dock var inte medaljerna långt bort för laget som sammanlagt kom fyra.

Stockholmarna som gjorde det igen

Guldsviten fortsätter. Stockholm Culinary Team forsätter att bekräfta sin position som världens bästa regionala lag.

Guld till Fazer Culinary Team i Luxemburg

Guldmedaljen i storköksklassen i Culinary World Cup gick till Fazer Culinary Team.

Här är finalisterna i Årets Briljanta Idé

Trio nominerad till priset som delas ut under Fast Food Awards på Kistamässan i januari.

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.163