Sergelgatan ska återfå glansen

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Sergelgatan, som sträcker sig från Hötorget till Sergels torg, invigdes 1959.Nu förbereder fastighetsägaren Vasakronan för renässans som bland annat handlar om fler restaurangytor.

  Sergelgatan har med åren har blivit mindre attraktiv. Kundflödena är höga men omsättningen har minskat och på kvällen när butikerna stängt upplevs stråket som lite ensligt och otryggt.

– Vi vill utveckla Sergelgatan och skapa en attraktiv plats. Vår vision är en plats som lever och där människor vill mötas, även på kvällarna. Det handlar också om att knyta ihop Sergelstan och skapa flöden av människor som rör sig på Sergelgatan, Sveavägen, Hamngatan och Malmskillnadsgatan, säger Martin Sandgärde, chef för handel Stockholm på Vasakronan. I ett pressmeddelande.

Vasakronan äger 60 procent av fastigheterna längs med Sergelgatan och har sedan länge samverkat med övriga fastighetsägare och Stockholms stad för att göra visionen till verklighet.

Fler restauranger och butiker

Martin Sandgärde förklarar att Sergelgatan har en stor potential som inte utnyttjas i dag..

Sergelgatan kantas av de fem Hötorgshusen som utgör ena sidans butiksfasader. Mellan husen finns inbyggda gångar ut mot Sveavägen.

– Den modernistiska arkitektur som fasaderna har ska vi behålla. Men samtidigt vill vi förbättra butikslösningar och synligheten ut mot gatan. De invändiga passagerna i Hötorgshusen kommer att förändras för att skapa nya butiks- och restaurangytor. Vi kommer också att glasa över utrymmet mellan första och andra Hötorgsskrapan för att skapa en trevligare miljö och bättre entréer till kontoren, säger han.

 



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166