23948sdkhjf

Sergelgatan ska återfå glansen

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Sergelgatan, som sträcker sig från Hötorget till Sergels torg, invigdes 1959.Nu förbereder fastighetsägaren Vasakronan för renässans som bland annat handlar om fler restaurangytor.

  Sergelgatan har med åren har blivit mindre attraktiv. Kundflödena är höga men omsättningen har minskat och på kvällen när butikerna stängt upplevs stråket som lite ensligt och otryggt.

– Vi vill utveckla Sergelgatan och skapa en attraktiv plats. Vår vision är en plats som lever och där människor vill mötas, även på kvällarna. Det handlar också om att knyta ihop Sergelstan och skapa flöden av människor som rör sig på Sergelgatan, Sveavägen, Hamngatan och Malmskillnadsgatan, säger Martin Sandgärde, chef för handel Stockholm på Vasakronan. I ett pressmeddelande.

Vasakronan äger 60 procent av fastigheterna längs med Sergelgatan och har sedan länge samverkat med övriga fastighetsägare och Stockholms stad för att göra visionen till verklighet.

Fler restauranger och butiker

Martin Sandgärde förklarar att Sergelgatan har en stor potential som inte utnyttjas i dag..

Sergelgatan kantas av de fem Hötorgshusen som utgör ena sidans butiksfasader. Mellan husen finns inbyggda gångar ut mot Sveavägen.

– Den modernistiska arkitektur som fasaderna har ska vi behålla. Men samtidigt vill vi förbättra butikslösningar och synligheten ut mot gatan. De invändiga passagerna i Hötorgshusen kommer att förändras för att skapa nya butiks- och restaurangytor. Vi kommer också att glasa över utrymmet mellan första och andra Hötorgsskrapan för att skapa en trevligare miljö och bättre entréer till kontoren, säger han.

 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122