23948sdkhjf

Sergelgatan ska återfå glansen

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Sergelgatan, som sträcker sig från Hötorget till Sergels torg, invigdes 1959.Nu förbereder fastighetsägaren Vasakronan för renässans som bland annat handlar om fler restaurangytor.

  Sergelgatan har med åren har blivit mindre attraktiv. Kundflödena är höga men omsättningen har minskat och på kvällen när butikerna stängt upplevs stråket som lite ensligt och otryggt.

– Vi vill utveckla Sergelgatan och skapa en attraktiv plats. Vår vision är en plats som lever och där människor vill mötas, även på kvällarna. Det handlar också om att knyta ihop Sergelstan och skapa flöden av människor som rör sig på Sergelgatan, Sveavägen, Hamngatan och Malmskillnadsgatan, säger Martin Sandgärde, chef för handel Stockholm på Vasakronan. I ett pressmeddelande.

Vasakronan äger 60 procent av fastigheterna längs med Sergelgatan och har sedan länge samverkat med övriga fastighetsägare och Stockholms stad för att göra visionen till verklighet.

Fler restauranger och butiker

Martin Sandgärde förklarar att Sergelgatan har en stor potential som inte utnyttjas i dag..

Sergelgatan kantas av de fem Hötorgshusen som utgör ena sidans butiksfasader. Mellan husen finns inbyggda gångar ut mot Sveavägen.

– Den modernistiska arkitektur som fasaderna har ska vi behålla. Men samtidigt vill vi förbättra butikslösningar och synligheten ut mot gatan. De invändiga passagerna i Hötorgshusen kommer att förändras för att skapa nya butiks- och restaurangytor. Vi kommer också att glasa över utrymmet mellan första och andra Hötorgsskrapan för att skapa en trevligare miljö och bättre entréer till kontoren, säger han.

 



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Sibylla där två vägar möts

20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag för ny restaurang.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor är från Göteborg

Desserten ”Slänggungan” imponerade särskilt på juryn.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Nyhetsbrev

Bro Burger öppnar nytt

Arkiv

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Nu stundar premiär för Restaurang Nationalmuseum

Krögaren och kocken Fredrik Eriksson i startgroparna för att öppna nya restaurangen som blir hans tredje i Stockholm.

Gör upp om godaste och mest innovativa smörgåsen

De får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

"Det är fantastiskt roligt"

Löfbergs startar kaffeuppropet "Drick upp"

Bolaget vill minska svenskarnas kaffeslöseri.

Storslam för Sverige i Gröt-VM

Plockade hem två förstaplaceringar.

Matsalsnestor firar jämnt

En legend inom svenskt restaurangliv, Uno Hedman, fyller 90 år i dag den 5 oktober.

Snart dags för Restauranggalan

Nedräkningen har börjat och om knappt två veckor vet vi vilka 17 som tar hem vinsten i årets upplaga av Restauranggalan. Här är finalisterna.

Sju miljoner bullar under en dag

Fem kvinnor i konditorfinal

Smakteam ska hjälpa Gibrand nå pallplats

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.163