23948sdkhjf

Sia och Oatly gör slut

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Avslutar samarbetet – Oatly flyttar produktionen utomlands.

Efter 16 års samarbete avslutar nu havremjölksproducent Oatly och glasstillverkaren Sia sitt samarbete.
Båda företagen uppger att de kommit fram till beslutet gemensamt för att nu satsa vidare på respektive verksamhet.

Läs också: Tre leverantörer att lita på

– Den starka tillväxten fortsätter för både Oatly och Sia Glass. För att möta efterfrågan och säkerställa vår kapacitet vill vi lägga hundra procent fokus på de egna produkterna och vår kärnverksamhet, säger Stefan Carlsson som är vice vd och marknadschef på Sia Glass i ett pressmeddelande.

En anledning till att samarbetet nu upphör är att Oatlys expansion begränsades av Sias produktionskapacitet.

Samarbetet kommer att börja avvecklas i mitten av mars nästa år men Oatly har redan nu planer på att flytta sin glassproduktion utomlands.

– Vi har en samarbetspartner i Nederländerna som kommer producera åt oss för att säkerställa fortsatt expansion. Havrebasen kommer fortsatt produceras i vår fabrik i Landskrona, skriver Cecilia Sjöholm i ett mejl till sajten Food Supply.

Mer om: Oatly | SIA
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119