Senapsgravad tofu och rödbetsnuggets

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mitten av november öppnar möbelvaruhuset julbord skapat av Jens Thunström.

19 november öppnar Ikea julbord som traditionen bjuder innefattar såväl klassiak rätter som moderna varianter som senapsgravad tofu, rödbetsnuggets och marinerade kycklingvingar. Julbordet har skapats av Jens Thunström med medarabetare och serveras fram till den 23 december på möbeljättens samtliga varuhus i Sverige.

Köttet på julbordet är av svenskt ursprung, ägg kommer från  frigående svenska höns som vistas inomhus och all fisk och skaldjur är MSC och ASC-certifierad.

Vi har lagt mycket omsorg på att ta fram råvaror och ingredienser av hög kvalitet som är hållbart producerad och med ett svenskt ursprung. I år har julbordet fått lite extra kärlek och skapats för att passa alla smaklökar. Vi är stolta över att kunna föra vår svenska mattradition vidare till ett pris många har råd med, säger Marie Gustavsson, kommersiell chef Ikea Food i Sverige.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.112