23948sdkhjf

Senapsgravad tofu och rödbetsnuggets

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mitten av november öppnar möbelvaruhuset julbord skapat av Jens Thunström.

19 november öppnar Ikea julbord som traditionen bjuder innefattar såväl klassiak rätter som moderna varianter som senapsgravad tofu, rödbetsnuggets och marinerade kycklingvingar. Julbordet har skapats av Jens Thunström med medarabetare och serveras fram till den 23 december på möbeljättens samtliga varuhus i Sverige.

Köttet på julbordet är av svenskt ursprung, ägg kommer från  frigående svenska höns som vistas inomhus och all fisk och skaldjur är MSC och ASC-certifierad.

Vi har lagt mycket omsorg på att ta fram råvaror och ingredienser av hög kvalitet som är hållbart producerad och med ett svenskt ursprung. I år har julbordet fått lite extra kärlek och skapats för att passa alla smaklökar. Vi är stolta över att kunna föra vår svenska mattradition vidare till ett pris många har råd med, säger Marie Gustavsson, kommersiell chef Ikea Food i Sverige.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.194