23948sdkhjf

Ny vd på Livsmedelsföretagen

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Rekryterar vd från Måleriföretagen.

Efter att Marie Söderqvist slutade i april i år har Anders Canemyr varit tillfällig vd men nu står det klart att Björn Hellman tar över posten som vd.

Läs också: Hon är ny chef på Livsmedelsföretagen

Björn Hellman har lång av livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln och bransch- och arbetsgivarorganisationer. 1988–1997 arbetade han på ICA, Cloetta och Kavli, och 2002–2009 var han vd för Sveriges bagare & konditorer. Nu senast kommer Björn Hellman från posten som vd på Måleriföretagen.

– Det känns fantastiskt kul att bli en del av Livsmedelsföretagen. Vi har en stark livsmedelsindustri i Sverige, som har högt förtroende hos allmänheten och dessutom har stora framgångar på exportmarknaden. Potentialen är stor och jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra till en fortsatt positiv utveckling av vår svenska livsmedelsindustri, säger Björn Hellman i ett pressmeddelande.

Björn Hellman kommer att tillträda rollen som vd senast i april nästa år varpå tf vd Anders Canemy återgår till rollen som förhandlingschef samt utses till vice vd.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113