23948sdkhjf

Buffétallrik

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Miss Clara satsar på julig avsmakningsmeny istället för buffé för minskat matsvinn.

Kökschefen Daniel Guest vill minska svinnet som ofta uppstår vid bufféer och satsar istället på en julig avsmakningsmeny om fyra rätter som serveras på tallrik. Därtill erbjuds en vegetarisk meny inspirerad av klassiska julmat. Menyn bygger vidare på konceptet ”ca 30” som presenterades i december i fjol då restaurangen i samarbete med Baileys lanserade ett julbord om 5 smårätter som tog ungefär 30 minuter att äta.

Jag tror att det klassiska julbordet kommer fortsätta se ut ungefär som det gör även i framtiden, men med lite fantasi kan vi skapa vegetariska alternativ som är minst lika goda och juliga som de traditionella rätterna. Vår Veganska curry-sill av aubergine går hem även hos inbitna kött- och fiskätare, säger Daniel Guest, kökschef på Miss Clara i en kommentar.

Mer om: Miss Clara
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.182