23948sdkhjf

Minilivs och fast food mot strömmen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Conveniencebranschen mötte tuffa jämförelsetal under tredje kvaratlet och ökade svagt. Bästa utveckling under kvartalet hade minilivs och fast food, enligt Servicehandelsindex.

Den totala försäljningen mätt i löpande priser ökade med 05, procent i conveniencebranschen under årets tredje kvartal, enligt Servicehandelsindex från Convenience Stores Sweden.

Bäst utveckling hade delbranschen minilivs med en försäljningsökning om 4,0 procent, följd av fast food med 2,3 procent och spel & tobak med en försäljningstillväxt om 0,5 procent. Delbranscherna trafikbutiker och café drog ned indexet med  negativ utveckling och en minskade försäljning med 0,8 procent för trafikbutiker och café med minus 3,6 procent.

– Convenience-branschen har mött tuffa jämförelsetal hela året och tredje kvartalet var inget undantag. Enbart Minilivs gick emot strömmen och uppvisade årets starkaste tillväxttal. Det kommande kvartalet var dock fjolårets svagaste, vilket öppnar upp för en stark avslutning om försäljningen faller väl ut, säger Bengt Hedlund, vd för Convenience Stores Sweden i en kommentar till siffrorna. 

Handlarnas framtidstro minskade från 46 till 40 mellan andra och tredje kvartalet 2017. Kedjeaktörerna var mer positiva än de enskilda handlarna med ett nettotal på 56 procent gentemot 24 procent.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135