23948sdkhjf

Fazer förvärvar Froosh

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Smoothievarumärket i nya händer när Fazer går in i en ny kategori.

Fazer-koncernen förvärvar smoothievarumärket Froosh. Därmed förstärker livsmedelsjätten närvaron inom detaljhandeln och ger sig in i en ny kategori med affärsområdet Fazer Lifestyle Foods. 

Brendan Harris, Froosh vd, har utnämnts till vd för Fazer Lifestyle Foods, grundat våren 2017, där fokus finns på mjölkfria produkter, växtbaserade måltider samt mat och dryck som kan tas med och ätas i farten. 

Ambitionen för Fazer är att omsätta 300 miljoner euro inom växtbaserad mat  i utvalda nordeuropeiska länder i innan utgången av år 2022.

Froosh köps av Unilever Ventures, Unilevers riskkapitalsgren, som har varit Froosh majoritetsägare sedan dess ursprungliga investering i Froosh år 2008. 

Produkterna säljs förutom i Norden även i Baltikum, Tyskland, Frankrike, Irland med flera och företaget har nyligen gått in i Japan.  

Förutom Froosh består affärsområdet Fazer Lifestyle Foods även av Fazer Kvarn (inklusive frukostprodukter som gröt och müsli) och Bioferme (Yosa-produkterna).

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.096