23948sdkhjf

Pris till Lärjeåns Kök & Trädgårdar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Estrella och Lärjeåns Kök & Trädgårdar tilldelas utmärkelsen Nyttigaste Affären 2017.

Priset Nyttigaste Affären 2017 tillfaller samarbetet mellan Estrella och det sociala företaget Vägen ut! som driver Lärjeåns Kök & Trädgårdar och även snackstillverkarens personalmatsal.

Allt fler börjar förstå värdet av den här typen av samarbeten. Estrella och Vägen ut! Lärjeåns Kök & Trädgårdar är viktiga inspiratörer genom sin relation och den kreativa lösningen med personalmatsalen, säger Malin Bernhardsson, jurymedlem i en kommentar.

Priset Nyttigaste Affären instiftades 2015 av HSB och Coompanion med syftet att lyfta fram inspirerande exempel på affärer som gör nytta för samhället. Vinnarna är alltid minst två och affärsrelationen ska ge ett socialt eller miljömässigt mervärde. Priset delades ut under Nyföretagardagen i Göteborg 7 november.

Lärjeåns Kök & Trädgårdar är ett arbetsintegrerande socialt företag som ligger i naturområdet Lärjedalen i Angered med handelsträdgård, matservering och konferensverksamhet. Sedan 2011 drivs verksamheten som ett av 12 Vägen ut!-kooperativ där personer kan arbetsträna och några kan sedan gå över till en anställning.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135