23948sdkhjf

Tylösandsrestaurang rivs

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurang Salt rivs i väntan på ny detaljplan.

I väntan på ny detaljplan måste byggnaden belägen på klipporna vid Tylösand rivas. Salt har haft ett tidsbegränsat bygglov, 2010-2011, på platsen som gått ut varför byggnadsnämnden på onsdagen beslutade att restaurangen måste tas bort inom tre månader för att undvika fast vite om 1 miljon kronor.

– Vi satsar på att utveckla Tylösand och där ingår bland annat att hitta en permanent och hållbar lösning för restaurang Salt. Men vi måste följa lagstiftningen. Restaurangbyggnaden har inget bygglov och då kan vi inte låta den stå kvar, säger Kjell Helgesson (C), ordförande i byggnadsnämnden i en kommentar.

Då både bygglovsärende och detaljplaneärende varit överklagade och behandlats i flera rättsinstanser så har byggnaden fått stå kvar i väntan på avgörande.

I ett pressmeddelande skriver byggnadskontoret att dialog  förts i positiv anda med restaurangverksamhetens ägare. En ny detaljplan är ute på granskning och så fort den vinner laga kraft kan Salt söka ett permanent bygglov cirka 100 meter från nuvarande placering.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112