23948sdkhjf

Mindre mjölsäckar - bättre arbetsmiljö

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Arbetsförhållande för anställda inom bagerier och konditorier ska underlättas med nya lättare mjölsäckar. Säckarnas vikt är lägre än branschstandard.

Lantmännen Cerealia tar fram mindre mjölsäckar och samtliga 25-30 kilossäckar görs om till 10-12,5 kilo. Förändringen är ett led i företagets hållbarhetsarbete och har som primärt syfte att minimera skaderisken i det dagliga arbetet för bagare och konditorer. Därtill skapas smidigare lagerhållning och svinnet minskas då bäst före- hanteringen förenklas.

Arbetsmiljöverket har länge haft rekommendationen att lyft inte ska vara tyngre än 15 kilo men trots det har branschstandard för mjöl länge varit 25-30 kilo.

Vi är väldigt glada över de nya förpackningarna. Det kommer främst att underlätta vår hantering vid leverans; det blir lättare för oss att både fylla på vårt lager och att hämta från lager till produktion. Det kommer spara många ryggar och tunga lyft, varje vecka blir det några hundra kilo mjöl som skall lyftas. Lättare säckar underlättar vårt dagliga jobb och eliminerar risken för skador vid tunga lyft, säger Sören Resare, försäljningschef bageri & konditori, Ica Maxi Stormarknad Haninge.

Förändringen av säckstorlekar genomföras löpande under hösten 2017. Förändringen syns på Lantmännen Cerealias säcksortiment av vete, råg, korn och mjölblandningar under varumärkena Nordmills och Kungsörnen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

Nyhetsbrev

130 år gammalt bageri räddas

Arkiv

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102